4 Травня 2020
Новини

Незаконно звільнену заступницю начальника управління Держгеокадастру на Волині суд зобов'язав поновити на посаді

img

Верховний Суд України визнав незаконним рішення про звільнення Олени Ланевич з посади заступниці начальника Головного управління Держгеокадастру у Волинській області. 

Нагадаємо, наказ про її звільнення підписали ще в листопаді 2017 року. Від того часу Волинський окружний адміністративний суд (в грудні 2017-го), а потім Львівський апеляційний адміністративний суд (в липні 2018-го) ухвалили, що рішення про звільнення посадовиці було неправомірним.

Таким чином судові баталії в цій справі тривали не менше двох років.

Зрештою лише в вересні 2019 року Державна служба України з питань геодезії, картографії та кадастру відновила справделивість та поновила Олену Ланевич на роботі. Проте на цьому справа не завершилася.

Уже в січні 2020 року виходить Наказ Держгеокадастру за підписом керівника відомства Дениса Башлика про чергове звільнення Олени Ланевич. 

Щоправда оголосили цей Наказ лише 30 березня і саме ця дата вказана, як дата другого звільнення посадовиці. Відповідний документ підписав в.о. начальника волинського управління Сергій Волчок.

Зрештою, уже за місяць, 28 квітня, Верховний Суд України постановив, що обидва рішення судів щодо поновлення Ланевич були законними, а касаційну скаргу Держгеокадастру залишили без задоволення.

Все про: Волинь, звільнення, суд
В тему