Люди

Як 98-річна бабуся йшла пішки 10 км з окупованої частини Очеретиного

Як 98-річна бабуся йшла пішки 10 км з окупованої частини Очеретиного

З окупованої частини Очеретиного, що на Донеччині, пішки вийшла 98-річна жінка.

Лідія Степанівна під обстрілами подолала близько 10 км, двічі падала – але будь-що прагнула дістатися вільної української території. Підрозділ поліції "Білі янголи" спільно з військовими доставили жінку до пункту допомоги, їй надали всю необхідну допомогу, зараз вона перебуває у відносній безпеці. Про це повідомила поліція Донецької області.

Будинок, який Лідія Степанівна будувала власними руками, зруйнувала окупаційна армія росії, а її рідні – зазнали поранень. Рятуючись від окупантів, жінка, якій пішов 98-й рік, здійснила неможливе.

Як розповіли правоохоронці, бабуся весь день йшла без їжі та води, декілька разів падала без сил і, як вона каже, "засинала". Жінка трималася на двох палицях. У розпал боїв пенсіонерка дивом залишилась живою та неушкодженою.

Надвечір втомлену бабусю побачили на дорозі військові та передали групі поліції "Білий Янгол". Поліцейські відвезли жительку в шелтер для евакуйованих, де про неї піклуються. 

"Я ту війну пережила і цю війну переживаю. Залишилась без нічого. Але я своєю Україною на ногах вийшла", - каже жінка.

Поліція також знайшла родичів Лідії Степанівни, які змогли евакуюватись до Костянтинівки.

Нагадаємо, 27 квітня речник угруповання військ «Хортиця» Назар Волошин розповів, що російські військові прорвалися до селища Очеретине, що поблизу Авдіївки. Там їм вдалося закріпитися, наразі тривають важкі бої. Зараз українська армія намагається вибити росіян з населеного пункту.

Раніше аналітики проєкту DeepState заявляли, що російські військові захопили центральну частину Очеретиного та більшу його частину.

Тим часом в угрупованні «Хортиця» запевняли, що дві третини селища залишаються під контролем України. Частина, в яку прорвалися окупанти, перебуває під вогневим контролем Сил оборони. Крім того, противника там начебто заблокували та вживають заходів, аби його звідти вибити.

За минулу добу, 28 квітня, ЗСУ відбили 55 атак росіян на Авдіївському напрямку, зокрема у районах населених пунктів Новокалинове, Керамік, Архангельське, Уманське, Сокіл, Очеретине, Калинове, Соловйове, Новопокровське, Новоселівка Перша та західніше Семенівки Донецької області.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: донецьк, війна з Росією
В тему

Останні матеріали