Люди

На передовій воюють батько з двома синами

На передовій воюють батько з двома синами

Начальник штабу Ковельського батальйону 100-ї бригади тероборони Волині, що зараз виконує бойові завдання на Сході України, служить на фронті разом зі своїми синами, Андрієм та Михайлом Ткачуками.

Регіональне управління Сил територіальної оборони «Захід» розповідає, що батько, який має позивний 102-й, разом із синами прийшов записатися до війська ще в перший день повномасштабного вторгнення. Молодший, Михайло, закінчив військову кафедру і має звання офіцера. Старший, Андрій, ніколи не служив. Але до військкомату троє чоловіків пішли разом, - йдеться у газеті «Твій вибір».

«Як батько, я переживаю за кожного солдата, – каже 102-й. – А щодо моїх дітей, то для мене вони насамперед офіцер і солдат, який має виконати поставлене завдання. А вже потім, як батько, можу і вухо накрутити».

Андрій Ткачук каже, що рішення стати на захист держави ухвалив іще до початку вторгнення, готував до цього і дружину. Зі слів бійця, на передовій рідними стали всі побратими, але підтримка батька і брата – безцінна.

Найменший у родині Ткачуків – Михайло – пригадує: 24 лютого 2022 року був на навчанні в Луцьку. Після перших вибухів у місті зв’язався з батьком і братом. На фронті його батальйон із весни 2023 року.

«Відчувається втома як психологічна, так і фізична. Найважче втрачати побратимів. У думці тримаєш, що маєш захищати Україну, родину, дітей і не знаєш, що на тебе чекає далі, – каже Михайло і додає: – Зараз нам вкрай потрібно перемогти. Бо якщо ми цього не зробимо, то росія піде далі».

Ніна Грицюк

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, Волинь
В тему