Люди

«Я перший раз у житті виграла в лотереї, і зразу – 1000 гривень!»

«Я перший раз у житті виграла в лотереї, і зразу – 1000 гривень!»

У нашої читачки Лариси Вірної життя було не мед, але навіть зараз, на порозі 80-річчя, жінка не втрачає любові до людей, щотижня із задоволенням читає газети від ПП «Твій вибір», а тепер ще й отримала головний приз нашої передплатної лотереї – 1000 гривень!

Про це йдеться у газеті «Твій вибір».

Які випробування довелося здолати жінці? Які болючі втрати – пережити? І чия порада допомогла виграти кругленьку суму грошей Розпитаємо в нашої переможниці.

Похоронила чоловіка й дочку, сама виховувала внуків

– Сама я родом із села Кременця  на Волині (це колишній Рожищенський район). У березні, як Бог дасть, святкуватиму ювілей – 80 років, – розпочинає розповідь про себе Лариса Андріївна. – Я навчалася в інституті. Із відзнакою закінчила Ковельське медучилище. Але працювати за фахом приїхала аж до селища Ратного. Бо сюди направили мого чоловіка, який був міліціонером.

Першим місцем роботи Лариси Вірної стала місцева санстанція. Потім жінка трудилася в дитсадку, дитячому відділенні Ратнівської районної лікарні.

– Коли мала 25 років стажу, пішла на пенсію, – продовжує наша переможниця. – Але сидіти без роботи – то не в моїх правилах. Тому певний час трудилася дитячою медсестрою в пологовому міста Бреста, що в білорусі. А потім, щоб мати додаткову копійку, підпрацьовувала в Ратному на ринку, мила посуд у місцевій їдальні. Бо ніякої роботи я не цураюся.

А ще, зізнається жінка, шукати додаткових підзаробітків змушували життєві обставини.

– Із сином мені пощастило. Він у мене дуже хороша людина. Оскільки мав хист до спорту, то ще в юному віці його запросили до росії. Він виступав за молодіжну збірну. Потім став дитячим тренером із футболу. Хоча має дружину і двох дочок, ніколи не забував про мене, чим міг – помагав племінникам, яким не пощастило з мамою. Навіть зараз, хоча до сина вже приходили російські спецслужби з обшуком, він усе одно кожен день до мене дзвонить, розпитує про здоров’я. А щоб не наражати його на небезпеку через прослушку, то про війну і політику ми не говоримо, – відверто каже Лариса Андріївна. – А от із дочкою я зазнала великої біди. Сімейне життя в неї не склалося. Крім того, вона мала залежність, через що молодою померла. Двох онуків ставити на ноги довелося мені з чоловіком. А як він помер, я лишилася сама..

Нині внуки вже дорослі, проживають у Києві. Один має хорошу та розумну дружину. А наша співрозмовниця молиться, аби Бог послав парі дитинку. Натомість іще один онук чимось повторив долю своєї мами. Бо із сімейним життям у нього не склалося. Няньчити двох його діток Лариса Андріївна приїжджала до Києва. А зараз хлопчики взагалі виїхали за кордон.

– Нині я живу сама. Після смерті чоловіка отримала такий важкий перелом ноги, що далеко ходити нікуди не можу. Але дякую Богу, бо маю хороших сусідів. Що треба – вони помагають. Також регулярно мене провідує соціальна працівниця, – розповідає про свої будні Лариса Вірна. – А не почуватися самотньою мені ще помагають газети. Виписую «Твій вибір», «Духовність», «Твоє життя».

«Мені не вірилосящо можна просто так щось виграти»

Читати видання від ПП «Твій вибір» жінка почала ще чотири роки тому. Спочатку їх купувала. А коли погіршилося здоров’я, стала передплачувати, щоб поштарка приносила газети додому.

На запитання, які статті подобаються найбільше, Лариса Андріївна усміхається:

– Та всі! Я їх перечитую від буквочки до буквочки. Бо ваші статті мені треба – як вода і повітря, як бальзам на душевні рани, – емоційно каже жінка.

Попри те, що пенсії має всього чотири тисячі гривень, Лариса Андріївна не пошкодувала на передплату наших видань 970 гривень. І за таку самовіддану любов отримала винагороду – головний приз у передплатній лотереї.

– Я, якщо чесно, ніколи не вірила, що можна просто так щось виграти. Колись давніше повірила рекламі якоїсь київської фірми. Вислала листа до столиці. Мені звідти прислали відповідь на дорогому папері, нібито я виграла подарунок. Але замість прислати подарунок, із мене хотіли витягнути додаткові гроші. То я з ними більше не мала справ, – згадує жінка давнішу ситуацію. – А ото пів року тому поштарка, в якої я виписувала газети, каже: «Давайте вишлемо в редакцію до Луцька ваші квитанції для лотереї. Я торік 500 гривень виграла. Може, і вам пощастить?» Я спершу не хотіла, а потім думаю: «Чому б і ні? Тож ніяких додаткових грошей за це не треба платити».

На якісь призи, зізналася жінка, не сподівалася.

– Аж одного дня заходить сусідка: «Казала поштарка вам передати, що ви тисячу гривень виграли. Завтра вам газету принесе, то самі почитаєте», – згадує приємні миті Лариса Андріївна.

Свій подарунок від ПП «Твій вибір» пенсіонерка розділить на дві частини, з яких одну передасть на потреби військових, які зараз на фронті.

– Тратити гроші завжди знайдеться куди, – зізнається жінка. – Але зараз головне – перемога. Так що треба помагати нашим Збройним силам.

Оксана Бубенщикова

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Волинь, гроші
В тему