Люди

У Таїланді бандити викрали лучанку

У Таїланді бандити викрали лучанку

Аби почати працювати в готельному бізнесі, лучанка Богдана Кашпрук кілька тижнів тому вилетіла до Таїладну, але після цього зв’язок із нею перервався.

Про це пише Волинь Нова.

Нещодавно Богдана зателефонувала рідному братові Тарасу, який кілька років живе й працює в Польщі, і повідомила цю страшну звістку. А також те, що її бандити утримують десь між Таїландом, Лаосом і М’янмою.

Лучанка двічі намагалася втекти, але дівчину ловили, заковували в кайданки та жорстоко били. Після останньої спроби Богдані пригрозили смертю, якщо вона наважиться знову.

Як інформують fakty.ua, зникненню Богдани Кашпрук була присвячена ціла стаття у польському виданні Dziennik Sledczy. Річ у тім, що дівчина вилітала на роботу до Таїланду з Польщі, де гостювала у брата.

Дізнавшись про те, що сестру викрали, її брат Тарас одразу звернувся до польської поліції міста Катовіце. Однак там відповіли, що вести пошуки дівчини, яка зникла в Південно-Східній Азії, полякам буде дуже складно, оскільки Богдана – громадянка іншої країни.

Проте відшукати українку взялася група польських приватних детективів, які вже мають досвід у розшуковій роботі. Не так давно ці детективи знайшли в Таїланді дівчину з Вроцлава. Ба більше, оцінивши ситуацію, детективи вирішили вести пошуки зниклої дівчини безплатно. Членкиня групи детективів Евеліна Томашек заявила польським журналістам, що родичам Богдани потрібно буде лише оплатити переліт групи до Таїланду, а також проживання та супутні витрати.

Тарас Кашпрук розповів польським журналістам про свою зниклу сестру: «Богдана дуже освічена, знає п’ять мов. Трьома мовами розмовляє абсолютно вільно. Нещодавно вона приїхала до мене в Польщу з нашого рідного Луцька. Приїхала погостювати. Її дуже добре прийняли у нашій польській родині: я живу зі своєю нареченою та її мамою. Богдана шукала роботу, і випала нагода – готельний бізнес у Таїланді».

Наголошувалося, що робота – абсолютно легальна. Сам готель, де треба було працювати дівчині, має гарну репутацію...

«Поки їй вдається зрідка зателефонувати, ми знаємо, що вона жива»

Деякий час про Богдану не було нічого чути. А потім – цей несподіваний дзвінок через телеграм з невідомого номера. «Мене викрали та можуть вбити. Часу дуже мало, – швидко промовила дівчина у слухавку. – Група, яка мене викрала, озброєна. Їх багато. Скоріш за все, їх покриває місцева поліція».

На запитання брата, де саме вона знаходиться, Богдана відповіла, що точно не знає. «Це, найімовірніше, вже не в Таїланді. Може, Лаос, може, М’янма. Або десь біля кордону». Також дівчина встигла розповісти, що разом із нею утримують ще кількох полонянок, серед яких є дівчата з європейською зовнішністю.

Богдана не могла довго говорити. Сказала лише, що їй вдалося роздобути телефон і вона його ховає. Але мобільник не має зарядного пристрою. А ще додала, що викрадачі їй пригрозили смертю після двох спроб втечі. «Вони мене дуже сильно побили й закували в кайданки», – встигла додати дівчина, після чого зв’язок перервався.

Польські детективи, які взялися за справу, вважають, що, швидше за все, йдеться про банду, яка зай­мається торгівлею людьми, і застерігають близьких Богдани від того, щоб вони телефонували їй самі, навіть якщо знають, як додзвонитися:

– Вона ховає телефон. Несподіваний дзвінок може його видати. До того ж там є проблема із зарядкою гаджета. Поки їй вдається зрідка зателефонувати, ми знаємо, що вона жива...

Проте викрадачі дівчини ще не виходили на зв’язок і не озвучували своїх вимог. Попри активну інформаційну компанію у соціальних мережах, брат Богдани Тарас поки що утримується від коментарів для українських журналістів.

Автор Михайло СЕРГУШЕВ

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Twitter та Instagram.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію

Коментарі 0

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: луцьк, торгівля людьми, таїланд
В тему