Люди

Восьмикласниця влаштувала терор рідній матері

Восьмикласниця влаштувала терор рідній матері

Якихось три роки тому Ангеліна Бойко вважалася дочкою, якою можна пишатися. Відмінниця, талановита музикантка, переможниця інтелектуальних і творчих конкурсів.

Але у шостому класі дівчинку наче підмінили. Вона почала пропускати уроки. В 11 років потоваришувала зі старшими хлопцями. Разом із ними ходила на кладовище, де юнаки трощили надгробні плити. Каталася автобусом, що його викрали хлопці. А потім стояла «на шухері», коли підлітки обкрадали місцевий недобудований готель.

Пішли в бій зі сковородою та ножем

Тато Ангеліни 31 рік потерпає від епілепсії, має інвалідність другої групи і тому не міг вплинути на поведінку дитини. Мама Люба – бідова жінка. Її заробітки в селищі Саврань Одеської області – це поскладати людям дрова, побілити хату, посапати город.

Як тільки почалися проблеми в поведінці Ангеліни – мати захищала доньку. Казала: «Моя дитина хороша. Просто здружилася з поганими хлопцями». Проте останнім часом Ангеліна перетворила на пекло й життя рідної матері. Вона провокувала Любу до сварок, а коли жінка втрачала контроль на собою, дочка вмикала телефон, записувала на камеру крики і зразу ж викладала це в інтернет. То на відео видно, як Ангеліна заходить на кухню, звинувачує матір у тому, що та побила посуд, порозкидала їжу і тепер миє підлогу. Люба кричить: «Не знімай мене! Я не хочу!» Дочка далі провокує сварку. Жінка кидає шматку в телефон, а Ангеліна сміється: «Дивіться, люди, яка наша Люба!»

Ще на одному відео жінка просить не знімати, Ангеліна не слухає. Мати кричить: «Ти мене доведеш до інфаркту!» Дочка тільки сміється. Тоді Люба хапається за чавунну сковороду, кидається на дочку. Ангеліна хапає ножа. І конфлікт закінчується криками двох жіночих голосів.

Ці відео переглянули мільйони користувачів інтернету. Десятки тисяч людей прокоментували побачене. Хтось зловтішався з цих конфліктів. Хтось звинувачував матір: мовляв, як так – бити сковорідкою дитину. Але багато хто став на захист матері, написавши: «Ти малолітня провокаторка», «Мама – то святе. Не можна так чинити». А в містечку Саврань, де проживає сім’я Бойків, чи не кожен житель, який має інтернет, переглядає відео за участю землячок. Ангеліна тим пишається. Бо вона, бачте, у 14 років уже крута блогерка. А от 46-річній Любі хоч крізь землю провалюйся. Бо все селище з неї глузує. Насмішок нема хіба від пенсіонерів, у яких відсутній інтернет.

Дочка хоче грошей і якнайбільше

Але чому ж Ангеліна, яка була гордістю школи, стала некерованою? Чому знущається з матері? І головне – як цьому зарадити?

За словами Любові Бойко, причина разючих змін у поведінці доньки – дружба з проблемними підлітками. Мовляв, це через них донька відчула смак легких грошей і гарного життя.

– Ангеліні 14 років. Вона хоче модно вдягатися, мати щодня по 45 гривень у школу. Коли підзароблю більше і куплю, що дочка хоче, сварок не виникає. А як скажу, що грошей нема, – починається пекло, – розповіла матір, яку після оприлюднених відео запросили на передачу «Один за всіх». – У нашій сім’ї дохід невеликий: люди за день роботи платять мені по 100 гривень, пенсія на чоловіка дві тисячі, допомога на дитину – тисяча з лишком. Що за такі гроші приготуєш? Борщ, кашу, картоплю. Ангеліна ж вимагає твердого сиру, ковбаси, шампіньйонів. Якось забрала мої документи й оформила на мене дев’ять тисяч кредиту. Уявляєте, скільки я мала горбатитися, щоб той борг погасити? А їй байдуже.

До проблем із дочкою Люба має ще одну біду – хворого чоловіка.

– Коли 19 років тому ми з Василем одружилися, він уже мав епілепсію. Але приступи нападали один-два рази на місяць, – розповідає жінка. – А п’ять років тому його здоров’я різко погіршало. Чоловік тепер не може розмовляти, не здатен себе обслужити. Як «наробить» у ліжко, мушу його помити, перевдягнути, всі ті пеленки випрати. Мокрі ковдри сушу біля грубки. Воду грію на плиті, яку палю дровами. Їсти Вася може сам, але весь одяг тоді захляпаний. То мені простіше його погодувати. Ось так я живу…

Бо мама приводила в хату коханця

Проте в рідної дочки та свекрухи (їй належить будинок, де мешкають Бойки) Люба не заслужила ні краплини жалю. Ба більше, саме її звинувачують у всіх бідах сім’ї.

– Десь п’ять років тому в нашому домі з’явився дядя Саша. Він живе в Саврані. Працює на місцевому підприємстві. Приходив, помагав нам по господарству. Ми спочатку вважали його другом сім’ї, – розповідає 14-річна Ангеліна. – Але коли я була в шостому класі, то взнала, що цей Саша моїй мамі не просто друг. Почала за ними спостерігати і сама була свідком, як мама заводила Олександра в окрему кімнату, там вони робили своє діло, а мій тато через стіну все це чув! Для нього це було потрясіння. Він казав, що не хоче жити. Постійно думав, як бути далі. І врешті його психіка не витримала: одного дня я почула крики на городі, прийшла, а там тато б’є уявного супротивника, хоча довкола була тільки кукурудза. Відтоді його й підкосило…

Слова Ангеліни підтвердила бабуся, Василева мати.

– Коли невістка приводила того Сашу, Вася все чув, бачив і розумів. Я не раз заставала картину, як він сидить і плаче. Скільки просила Любу схаменутися, та вона ще й огризалася: казала, що то її особисте життя і ніхто не буде сунути туди носа. Я відповідала: «Особисте життя собі май, але за порогом цієї хати. Бо то будинок мій і Василя». Та Любі було все одно. Вона далі водила ТОГО. Якось я не витримала. Побачила, що Саша прямує до нас, нарихтувала топленого сала. Як зайде, думаю, обіллю з ніг до голови. Та він, видно, побачив мене, хату минув. Вискочила Люба, давай скандалити. Ми облили одна одну водою і топленим жиром. Потім невістка повалила мене на землю. Ми зчепилися. І вже потім Ангеліна нас розбороняла.

– Так, я була свідком того всього. Не раз казала матері, щоб не водила до нас коханця. Вона мене не чула. Коли цей Саша зламав руку, то мама, щоб його доглядати, пішла з дому на три місяці (а мені було тоді 11 років, я не вміла варити їсти і жила на мівіні). Ось через це я почала мститися матері: з 11 років курити, пити, пропускати школу. А тепер – так само на зло – знімаю відео і викладаю в інтернет. Хай усі знають, яка в мене мати – «святоша»!

Чи ж буде в домі мир?

Звісно, Люба вчинила неправильно. Але від цього не стала правильною поведінка Ангеліни. Більше того, через хворого чоловіка, дорікання свекрухи і знущання доньки в Люби теж підірвалася психіка. Лікарі навіть попередили: якщо так триватиме далі, Люба теж може стати психічно хворою, і тоді Ангеліні з бабусею доведеться доглядати відразу двох хворих батьків, а не лише тата.

Ці слова не на жарт стривожили дівчину. Тож останнім із відео, яке школярка виклала в інтернет, стала сцена примирення Ангеліни та її мами. Обидві жінки попросили одна в одної пробачення, визнали, що обидві вчиняли неправильно. Вони перед сотнями тисяч користувачів пообіцяли припинити сварки. Люба запевнила, що більше не буде приводити  у дім коханця. Ангеліна ж запевнила: більше не зніматиме сварок із мамою та не викладатиме їх в інтернет.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, скандал, підлітки, батьки, Сім'я
В тему

Останні матеріали