Люди

«Іще малим почув у церкві віщування: буду лікувати людей»

«Іще малим почув у церкві віщування: буду лікувати людей»

Віктор Іванович Ярощук знав ще з дитинства, що буде лікувати людей, бо це йому передрік незнайомий дідусь.

Про це йдеться у газеті "Твій вибір".

– Я ще був зовсім малим, коли у церкві підійшов до мене старець, – розповідає Віктор Іванович Ярощук. – Я не знаю, звідки він взявся, але мені, 12-річному хлопчині, було дивно чути його слова: «Будеш лікувати людей!..  До тебе будуть приходити начальники і прості люди. Їхатимуть зблизька і здалека, і ти їм помагатимеш... Бачитимеш внутрішні органи людини...»

Я не надав ніякого значення почутому. А вранці, прокинувшись від сну, наче у панорамі, побачив перед собою всю анатомію людини, хоча до цього часу і я не бачив жодного малюнка з органами людини.

Віктора Ярощука не переводили з класу в клас за віру матері. Мусив 4 роки сидіти у четвертому класі.

У ті далекі атеїстичні часи наполягали, щоб мама не ходила до церкви і зреклася Бога. Але марною була їхня праця – згодом дали спокій.

А після служби в армії Віктор Іванович пішов у колгосп працювати ветлікарем, хоча не мав ніякої медичної освіти.

– Лікувальній справі мене вчив мій дід Василь Зварич, – розповідає Ярощук.  – У нього також вчився знаменитий лікар із Трускавця –Козявкін.

Дід бачив, що я маю тяму до того діла, – тож учив мене вправляти людям вивихи, ставити на місце шлунок, а також усувати причини безпліддя у жінок. Дід вчився у Польщі разом зі старим Касьяном.

Йому давали мішок кісток, з яких потрібно було скласти скелет людини. Він успішно справлявся з цим завданням. Між тими кістками були й тваринні, які дід легко відрізняв від людських і казав: «То не з цієї людини...»

Віктор Іванович виявився талановитим учнем свого діда. І ось вже 37 років лікує людей самостійно. Їхали в Радивилів за поміччю з усіх усюд.

І за часів Союзу у хаті Ярощуків лежали на лікуванні близько 20 осіб, коли лікування було довготривалим, а додому їхати далеко. І ось у такій мінілікарні Віктор Іванович ставив на ноги багатьох людей. 

Навіть дехто з лікарів радили хворому їхати до Ярощука, казали: «Якщо ще встигнете завезти у Радивилів (аби була душа в тілі), то він вас ще врятує, а більше ніхто вам не поможе...»

Віктор Іванович найперше шукає причину хвороби, усуває її, і лікування дає результати. Наприклад, щоб позбутися дерматиту – потрібно поставити на місце кишечник. А якщо потрібне хірургічне втручання – направляє у лікарню.

Він лікує всі внутрішні органи, допомагає жінкам відчути радість материнства, якщо вони не можуть завагітніти, а також долає епілепсію, головні болі, мігрень.

Віктор Ярощук навчив лікувати людей свою доньку Галину, яка теж живе у Радивилові, і двох синів (всього у нього восьмеро дітей). Праця Ярощука підтверджена Сертифікатом Міністерства охорони здоров’я України.

Він знає всі медичні терміни, хоча ніколи ніде не вчився в медицині. До нього їдуть з усіх куточків України. А ще він лікував людей у Штатах, Італії, Польщі, Німеччині.

Віктор Іванович не відмовляє нікому, бо його покликання, яке дарував Господь, – це лікувати людей. І він любить  свою справу, тішиться тим, що може допомогти.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: рівне, Люди, Здоров'я
В тему