3 Квітня 2018
Новини

Через «Ягодин» незаконно ввезли понад 130 «євроблях»

Через «Ягодин» незаконно ввезли понад 130 «євроблях»

Прикордонниками Викрито злочинну схему Також було встановлено коло осіб, які незаконно і зухвало взяли на себе повноваження державних органів. Про це повідомила прес-служба Держприкордонслужби України.

«Робота тривала більше року під процесуальним керівництвом прокуратури Волинської області, що дало змогу встановити усіх членів протиправної групи. Крім того, чітко з’ясовано механізм здійснення протиправної діяльності, який полягав у незаконному ввезенні в Україну з Польщі автомобілів польської і литовської реєстрації. При цьому використовувалися підроблені контрольні талони з відмітками прикордонної служби і митниці про перетин кордону», - йдеться в повідомленні відомства.

Після формування доказової бази правоохоронці провели обшуки у приватних господарствах Любомльського району Волинської області, а це – 7 фігурантів справи.

У результаті, повністю підтверджено злочинну діяльність і вилучено ще ряд транспортних засобів та велику кількість речей і предметів, які буде використано в якості доказів у суді.

Зокрема: 4 автівки, 32 комплекти номерних знаків на автомобілі польської та української реєстрації, підроблені датоштампи прикордонних і митних органів.

Також знайдено окремі елементи відтисків і штампів на українській і польській мовах, що використовувались для підробляння різних документів, підроблені печатки польських нотаріусів, більше 1 тисячі бланків контрольних талонів, понад 60 польських свідоцтв про реєстрацію транспортних засобів, близько 60 пакетів документів на автомобілі, в тому числі і підроблені бланки доручень на право керування, поліси страхування, договори купівлі-продажу. 

Вилучені предмети передано компетентним органам.

Наразі вивчається питання щодо додаткової кваліфікації злочинних дій учасників протиправної групи з урахуванням виявленої доказової бази. Слідчі дії тривають.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь
В тему