30 Травня 2018
Новини

Гройсман платитиме новоспеченим матусям гроші на няню, щоб вигнати їх із декрету

Гройсман платитиме новоспеченим матусям гроші на няню, щоб вигнати їх із декрету

Напередодні Дня захисту дітей глава уряду анонсував скоре запровадження бонусів від Кабміну новоспеченим батькам в Україні. А саме – сім’ї, у яких відбулося поповнення, отримуватимуть гроші на няню та «пакунок малюка».

Пише інформаційний ресурс 0332.ua.

Щоби збільшити в країні народжуваність, Кабінет Міністрів постановив запровадити виплати батькам. Зокрема, держава буде компенсувати сім’ям із немовлятами послуги няні, аби мама мала можливість відмовитися від декретної відпустки і виходила на роботу. Про це повідомив Прем’єр Володимир Гройсман у своєму мікроблогу в «Твіттері».

«У перші місяці потрібно підтримати маму. Дати можливість їй найняти няню, щоб доглядати за дитиною, а самій іти працювати. Ми з органами місцевого самоврядування ухвалюємо важливе рішення – у тих пропорціях, як зараховується до бюджетів податок на доходи фізичних осіб, – уводимо поняття муніципальної няні. Це буде працювати з 1 січня. Коли ви наймаєте няню, ми будемо вам компенсувати на цей момент близько 1,5 тисячі гривень кожного місяця», – сказав глава уряду.

Опріч того, при народженні дитини батькам у пологовому презентуватимуть, за зразком західних країн, місткий бебі-бокс – так званий «пакунок малюка». У таку «коробку» ввійдуть: дитячі серветки, пелюшки, присипка, соска, підгузки та інші необхідні для догляду за немовлям предмети. Вартість наповнення бебі-бокса – 5 тис. грн.

«Він зібраний з любов’ю, щоб на перших етапах життя у родини було все необхідне, щоб доглядати дитинку. Це буде коробка із якісним наповненням», – пообіцяв майбутнім матусям Гройсман.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, народжуваність, виплати, гроші, володимир гройсман
В тему