23 Березня 2018
Новини

Топ-6 найкрасивіших турів вихідного дня

Топ-6 найкрасивіших турів вихідного дня

Милуватися крокусами і нарцисами їдьте в Закарпаття, поле тюльпанів знайдете в «Маленькій Голландії» на Херсонщині, а диких орхідей – на Кінбурнській косі – повідомляє vesti-ukr.com.

Тюльпани

Середина – кінець квітня

Вже традиційно українці їдуть дивитися на «море тюльпанів» у Кропивницькому. Сто тисяч квітів зацвітає в місцевому дендропарку – українська альтернатива голландському парку Кьокенхоф.

Вхід безкоштовний.

На поїзді Київ – Кропивницький або на авто по трасі Н-01.

У дендропарку є дитячі майданчики, атракціони, кафе і ресторани. У Кропивницькому слід відвідати Будинок купця Барського – там розміщений краєзнавчий музей, «Хутір Надія» – заповідник-музей Карпенко-Карого.

Альтернатива – «Маленька Голландія» на Херсонщині. Поле голландських тюльпанів простирається в смт Любимівка Каховського району, на березі Каховського водосховища. Відвідування поля тюльпанів включає екскурсію, також організовані місце для пікніка та фотозони.

Вартість відвідування – 20 грн.

Вирушити в винний тур у шато Трубецьких, побувати в Новій Каховці – місті тисячі ключів, подивитися на херсонську пустелю – Олешківські піски, з’їздити в біосферний заповідник «Асканія-Нова».

На поїзді Київ – Херсон, далі трансфер – від 220 грн з людини. Або на своєму авто по трасі E-95 і P-06.

Сакура

Середина квітня

Сакура (японська вишня) щовесни влаштовує неймовірний ажіотаж, розпускаючи рожеві пелюстки. Стало модним їздити в Ужгород милуватися на її цвітіння. Дерева тут вже великі й розлогі. Примітно, що в цей же час зацвітають магнолії, райські яблуні і японська айва.

Відвідування безкоштовне.

На поїзді Київ – Ужгород або на своєму автомобілі по трасі Київ – Чоп М-06, потім Е-50.

Відвідати Ужгородський замок, поруч із ним – дерев’яні будиночки і церкви Закарпатського музею архітектури і побуту, пройти квест по місту і знайти міні-скульптури – від Ейфелевої вежі і статуї Свободи до солдата Швейка та Петра I.

Проліски

Середина – кінець березня

Ці квіти занесені до Червоної книги. Не варто купувати оберемки пролісків – краще подивитись, як цілі галявини первоцвітів розпускаються в Холодному Яру – на території заказника «Білий». Тут, у селі Мельники Чигиринського району Черкаської області, 4 гектари лісу навесні покриваються килимами з квітучих пролісків.

У складі групи з 20 екскурсантів екскурсія коштує 10 грн з людини.

На автомобілі по трасі Н-08 через Черкаси або на поїзді Київ – Черкаси або Київ – Одеса до станції Черкаси, від ж/д вокзалу на рейсовому автобусі до села Мельники.

Поглянути на 1100-річний дуб полководця Максима Залізняка, побувати в резиденції Богдана Хмельницького і на Замковій горі в Чигирині, відвідати Скіфські вали і Мотронинський монастир у Мельниках.

Нарциси

Початок – середина травня

Величезна галявина нарцисів розкинулася в Закарпатті, за 4 км від міста Хуст, в урочищі Кіреші. На 85 гектарах одночасно зацвітають мільйони квітів. Сюди приїжджають з екскурсіями і самостійно, долина розташована на території, що охороняється, – на землях біосферного заповідника, який був створений ще за часів Австро-Угорщини.

Дорослі – 20 грн, студенти – 15 грн, школярі – 10 грн.

На поїзді Київ – Солотвино, до станції Хуст, далі на автобусі, таксі (від 50 грн) або пішки 4 км від околиці Хуста. Або на своєму автомобілі по трасі Київ – Чоп М-06, потім Н-09.

Відвідати Хустський замок, викупатися в гарячих джерелах Велятина, в селі Іза побувати на оленячій фермі та продегустувати сири на сироварні Баранове.

Крокус, або шафран Гейфеля

Кінець березня – середина квітня

На першому місці за популярністю, де можна побачити буйство цвітіння крокусів, село Колочава Міжгірського району Закарпатської області. На території скансену «Старе село» розквітають величезні галявини крокусів, а ще тут проводять цікаві екскурсії, розповідаючи про побутові й культурні традиції Закарпаття та Колочави.

Загальний – 50 грн. Пенсіонери, студенти – 40 грн, школярі – 25 грн.

На поїзді Київ – Ужгород до станції Воловець, потім на таксі – 60 км (ціна за машину – від 400 грн) або на своєму автомобілі по трасі Київ – Чоп М-06, поворот на Воловець, далі Міжгір’я – Колочава.

Колочава – село 10 музеїв, а в 30 км розташоване озеро Синевир, недалеко від озера – Центр реабілітації бурих ведмедів.

Альтернатива – Драгобрат, гірськолижний курорт: тут крокуси розкриваються пізніше, традиційно до середини – кінця квітня. Заодно можна покататися на лижах – сніг на Драгобраті лежить до середини травня.

На поїзді Київ – Рахів до станції Ясиня або на автомобілі по трасі Е-40/М-06 на Івано-Франківськ. Далі Яремче, Яблуниця, Ясіня. Потім високо в гори на трансфер (машини-всюдиходи), ціна – від 120 грн з людини.

Крокуси першими пробиваються з-під снігу назустріч сонцю, вони найяскравіші і бажані. Найбільші долини, покриті крокусами, можна побачити в Карпатах – тут, як тільки пригріє яскраве сонце, вони розкривають свої ніжні пелюстки, покриті краплями розталих сніжинок.

Дикі орхідеї

Початок травня

Єдине місце в Україні, де цвітуть дикі орхідеї, – це Кінбурнська коса в Миколаївській області. Тут щільність орхідей становить сто рослин на квадратний метр – величезні луки, вкриті бузковими орхідеями, на березі Чорного моря.

Безкоштовно.

На автобусі Київ – Очаків або на авто по трасі E95, P06 і М14. Далі на катері від причалу № 333 (ціна в обидва боки – 160 грн/чол.). Трансфер по косі – від 150 грн/чол.

Бродити по косі, милуватися чаплями і рожевими пеліканами, відкрити купальний сезон, збирати весняний врожай грибів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему