7 Лютого 2018
Новини

Збільшили перелік препаратів за програмою «Доступні ліки»

Збільшили перелік препаратів за програмою «Доступні ліки»

Уряд розширив на 20 відсотків перелік препаратів програми «Доступні ліки», повідомив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман у Facebook.

«Тепер 239 препаратів від хронічних захворювань можна отримати в аптеці безкоштовно або з незначною доплатою. З лютого 2018 року перелік ліків, що включені до програми, збільшився на 20 відсотків (у 2017 було 198 препаратів). Фінансування програми в цьому році ми збільшили на 40 відсотків – до 1 мільярда гривень», – написав Гройсман.

Програма "Доступні ліки" поширюється на серцево-судинні захворювання, діабет ІІ типу та бронхіальну астму, адже саме вони суттєво впливають на показники смертності.

Для того, аби взяти участь у програмі, треба звернутися до свого сімейного лікаря, отримати правильно виписаний рецепт та обміняти його на ліки безкоштовно або з незначною доплатою в аптеці з позначкою "Доступні ліки".

Попередній перелік лікарських засобів, розмір доплати та відшкодування можна переглянути тут.

Прем'єр зазначив:  «З лютого 2018 перелік ліків, що входять у програму, збільшився на 20% (в 2017 було 198 препаратів). Фінансування програми цього року ми збільшили на 40% - до 1 млрд грн».

47 препаратів із оновленого переліку можна отримати в аптеці безкоштовно за рецептом лікаря. Їх вартість повністю компенсує держава. У програму включено препарати 48 виробників: 30 іноземних і 18 українських.

Програму "Доступнні ліки" запустили 1 квітня 2017. За цей час держава відшкодувала вартість ліків від хронічних захворювань із майже 14 мільйонів рецептів на загальну суму понад 600 млн грн.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему