6 Грудня 2017
Новини

Секс-скандал у музеї: чи залишать картину з дівчинкою із розставленими ногами?

Секс-скандал у музеї: чи залишать картину з дівчинкою із розставленими ногами?

Нью-йоркський художній Метрополітен-музей відмовився прибрати з публічної експозиції картину польсько-французького художника Бальтюса. Написане в 1938 році полотно зображує дівчинку в позі, яку багато хто вважає провокаційною і сексуальною.

На картині, що носить назву "Сон Терези", дівчинка сидить на стільці з закритими очима і закинутими за голову руками, при цьому її ноги розставлені так, що видно нижню білизну.

Вимогу прибрати картину було висунуту мешканкою Нью-Йорка Мією Меррілл, яка вважає її показ недоречним в нинішній обстановці, коли в суспільстві вирують скандали навколо різних випадків сексуальних домагань.

Жінка запропонувала замінити "Сон Терези" на будь-яке інше полотно, яке було написано художником-жінкою в той же період.

"Демонструючи картину в нинішніх умовах, Метрополітен-музей романтизує вуайерізм і об'єктивізацію дітей", - йдеться в ініційованій Меррілл онлайн-петиції, яку підписали кілька тисяч чоловік.

Коментуючи рішення не прибирати картину, представник Метрополітен-музею Кен Вайне заявив, що візуальне мистецтво є одним з найважливіших способів відобразити минуле і майбутнє, а також сприяти подальшому розвитку існуючої культури шляхом дискусії та поваги художнього вираження.

Бальтюс, чиє справжнє ім'я Бальтазар Клоссовскі де Рола, помер в 2001 році у віці 92 років. Зображення дівчаток-підлітків в домашній обстановці були характерні для його творчості протягом декількох десятиліть.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему