18 Листопада 2017
Новини

Відсидів 46 років за злочини, яких не скоював

Відсидів 46 років за злочини, яких не скоював

Американець, який відсидів у в'язниці 46 років за злочин, якого не скоював, вийшов на свободу після скасування вироку, повідомляє www.independent.co

Уілбертf Джонса затримали 1971 роre за підозрою у викраденні медсестри в місті Батон-Руж. За версією слідства, Джонс, якому тоді було 19 років, на парковці біля госпіталю погрожував жінці пістолетом, затягнув за будівлю і там зґвалтував. 1974-го його засудили до довічного ув'язнення без права дострокового звільнення.

Єдиною підставою для осуду Джонса стали свідчення потерпілої – та впізнала його на одній із фотографій, запропонованих їй поліцейськими. Проте, вона заявила, що насильник був вищим за Джонса і мав набагато грубіший голос.

Відсидів 46 років за злочини, яких не скоював

Захисники Джонса з'ясували, що опис, поданий постраждалою, відповідає іншому чоловікові, якого затримали за підозрою в спробі зґвалтування через 27 днів після першого випадку. Цей чоловік 1973-го був знову затриманий за таким самим звинуваченням, але був засуджений лише за збройне пограбування.

Адвокати Джонса також нагадали суду про його зразкову поведінку у в'язниці і літній вік. Вони також нагадали, що чоловік зґвалтованої медсестри, яка померла 2008 року, не заперечував проти його звільнення.

За словами судді, який головував на процесі щодо перегляду справи, докази провини Джонса були "в кращому випадку слабкими". Крім того, він зазначив, що звинувачення на першому процесі приховало від суду факти, які могли б допомогти встановити його невинність. "Іноді у судів йде багато часу, щоб визнати помилки", - заявила адвокат Джонса Емілі Моу.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему