23 Квітня 2018
Новини

Cесія ПАРЄ стартує в Страсбурзі: обговорять незаконні вибори президента РФ в Криму

Cесія ПАРЄ стартує в Страсбурзі: обговорять незаконні вибори президента РФ в Криму

Трансляція із сесійної зали ПАРЄ розпочнеться у понеділок, 23 квітня, о 12.30 за київським часом.

На сьогодні заплановано проведення термінових дебатів. Серед тем, поданих для розгляду: «Незаконні вибори президента РФ на тимчасово окупованих територіях Автономної Республіки Крим: порушення прав людини», а також «Зростання антисемітизму, ісламофобії та ксенофобії в Європі: загроза європейським цінностям», «Копенгагенська декларація (щодо реформування механізму Конвенції про захист прав людини. – Ред.), оцінка та виконання», передає «Укрінформ».

Перед делегатами в ПАРЄ виступить президент Асамблеї Мікеле Ніколетті.

На післяобідній час, з 15.00 до 17.00 (16.00–17.00 за Київським часом), заплановані вільні дебати, тема яких наразі не визначена.

Читайте також: Вибори президента Росії-2018: як голосували екс-українці і що відбувалося в Криму

Ще у рамках сесії сьогодні відбудуться «сайд івентс» (події, що проходять паралельно із заходами за програмою сесії, здебільшого у перервах між засіданнями. – Ред.), на яких порушуватимуть такі теми: подальші кроки розслідування корупційних діянь у ПАРЄ, гуманітарна криза в Африці, виконання резолюції ПАРЄ про основи сучасного спорту, зміцнення співпраці з ООН, заслухування звітів щодо біженців та мігрантів, зокрема їх залучення до схем експлуатації та торгівлі людьми, а також щодо зниклих безвісти дітей зі складу мігрантів та біженців.

Сесія ПАРЄ завершиться у п’ятницю, 27 квітня. Читайте більше тут:

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему