12 Лютого 2018
Новини

Як Китай планував знищити Америку

Як Китай планував знищити Америку

Китайські військові освоюють стратегію, описану 2500 років тому видатним полководцем Сунь Цзи. В її основі лежить принцип «виграти війну, не беручи участі в битві», пише американське видання nationalinterest.org.

Як пишуть автори доповіді, Китай в разі зіткнення зі Сполученими Штатами спробує зробити так, щоб США просто не змогли використати високоточну зброю на суші, на морі і в повітрі.

Основний акцент військовослужбовці НВАК будуть робити на виведенні з ладу американських систем обробки даних і передачі наказів командування. В результаті дії авіації, армії і флоту будуть хаотичними і не зможуть привести до успіху. Укупі із застосуванням методів інформаційного впливу, армія Китаю зможе просто «витіснити» супротивника з поля битви.

На думку авторів доповіді, подібної тактики дотримувалися і американці під час операції «Буря в пустелі» проти Іраку в 1991 році. Тепер таким способам війни навчився і Китай.

Причому, як зауважують в США, нинішню зовнішню політику КНР зовсім не слід вважати миролюбною. Вона спрямована на досягнення глобального лідерства, але новими методами.

В кінці січня стало відомо, що в Китаї відібрали 120 вчених в області штучного інтелекту і квантових технологій для роботи над новими видами озброєнь. Таким чином Народно-визвольна армія Китаю (НВАК) сподівається незабаром досягти військового паритету з США.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему