6 Лютого 2018
Новини

Чоловіки частіше хворіють на рак, ніж жінки

Чоловіки частіше хворіють на рак, ніж жінки

Вчені Університету Данді в Шотландії опублікували результати свого дослідження, пов'язаного з причинами захворювання на рак. Як виявилося, старіюча імунна система відіграє в цьому більш значну роль, ніж вважалося раніше. Згідно з висновками дослідників, чоловіки частіше хворіють на рак, ніж жінки – пише life.ru.

«Це епідеміологічне дослідження може мати серйозні наслідки для глобальної боротьби з раком, якщо це підтвердиться подальшими дослідженнями», - відзначили фахівці.

На думку експертів, ключем до профілактики раку може бути імунна система, а не генетичні мутації, як вважалося раніше. Протягом десятиліть вважалося, що мутації, що виникають або в результаті генетичної схильності, або через спосіб життя і навколишнього середовища, викликають захворювання.

Традиційна точка зору полягає в тому, що спосіб збільшення захворюваності на рак з віком можна зрозуміти і визначити кількісно. Зазначалося, що це відбувається, коли спостерігається від п'яти до шести мутацій в одній клітці.

Дослідники ж в цей раз прийшли до гіпотези про те, що люди похилого віку більш схильні до інших захворювань. Фахівці розглянули дані про два мільйони випадків хвороби людей у віці від 18 до 70 років. Потім вони розробили математичне рівняння, згідно з яким можна прогнозувати розвиток раку у людей різного віку.

«Якщо ми довели це правильно, можна говорити про абсолютно новий спосіб лікування і профілактики раку», - зазначив старший автор доктор Теа Ньюман.

Дослідники відзначили, що щорічно вісім мільйонів чоловік вмирають від цього захворювання. Для більшості видів раку ймовірність розвитку хвороби різко збільшується з віком.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему