27 Грудня 2017
Новини

З нового року Росія перекриє частину неба для США

З нового року Росія перекриє частину неба для США

З 1 січня 2018 року Росія скоротить число аеродромів, якими можуть користуватися США згідно з угодою про відкрите небо. Про це РІА Новини повідомило джерело у військово-дипломатичній сфері.

«Такий крок є дзеркальним у відповідь на заявлені Сполученими Штатами заходи щодо Росії», - розповів співрозмовник агентства, зазначивши, що Вашингтон планує ввести аналогічні обмеження також з січня 2018 року.

Йдеться про намір США закрити для російських спостерігачів повітряний простір над Гаваями, Аляскою, а також обмежити дальність польотів.

Нагадаємо, наприкінці вересня американська газета The Wall Street Journal повідомила, Вашингтон збирається обмежити польоти російських військових літаків над територією США у відповідь на «заборону Кремля пролітати над Калінінградом».

Договір про відкрите небо, покликаний зміцнити довіру між державами, забезпечуючи можливість його учасникам здійснювати польоти територій один одного, був підписаний 23 державами-членами ОБСЄ в 1992 році. Росія ратифікувала його в 2001-му.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему