11 Грудня 2017
Новини

Молодь спивається через безсоння?

Молодь спивається через безсоння?

Єльський університет нещодавно провів незвичайне дослідження. Виявляється, безсоння та неякісний сон можуть стати причиною алкоголізму у молоді. Таку інформацію опублікували MedicalXpress.

Те, що всього пару келихів вина помітно погіршують якість сну, який стає тривожним і чуйним, – мабуть помічають усі. Вчені Єльського університет вирішили дізнатися як саме спиртне впливає на сон людини. Експеримент проводила Ліза Фуцито, доцентом психіатрії.

Для дослідження запросили 42 людини, які протягом місяця надмірно споживали алкоголь. Опитувані заповняли анкети в яких фіксували кількість випитого спиртного. Паралельно, учасники експерименту, з допомогою спеціальних приладів, вимірювали тривалість свого сну.

Висновки показали, що нетривалий сон і ранній підйом підштовхує людину до більшого споживання спиртного. Важливо і те, що люди, які споживають велику кількість алкоголю, пізніше лягають спати, в порівнянні з тими, хто випиває в міру чи веде здоровий спосіб життя.

Цікаво, що декілька років тому вчені провели інший дослід, який показав, що для жіночого організму, навіть незначна кількість алкоголю, більш шкідлива ніж для чоловіків. Це пов’язано з тим, що жінки краще, ніж організм чоловіка засвоює алкоголь, а це значить, що спати панянки будуть ще гірше.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему