11 Грудня 2017
Новини

11 грудня: яке сьогодні свято

11 грудня: яке сьогодні свято

Не сумуйте, що сьогодні понеділок – цей день, не менше ніж інші, підійде для гарного святкового настрою. Тим більше сьогодні відзначає своє свято танець пристрасті.

Міжнародний день танго

11 грудня, в день народження аргентинського співака і кіноактора, знаменитого «Короля танго» Карлоса Гарделя, відзначається Міжнародний день танго. Життя в танго б'є ключем, а в центрі танцю – Чоловік і Жінка. Їхні взаємини, пристрасті, конфлікти, примирення, «третій зайвий», ревнощі, ненависть – всі почуття, які наповнюють людське життя. У цьому танці не прийнято розмовляти, посміхатися, в ньому навіть не прийнято дивитися один одному в очі. Запрошення, висловлене вголос, може розцінюватися як образа. Припустимий лише погляд і легкий рух губ. Танго – танець-імпровізація, в ньому дуже важливе уміння партнерів почути один одного. Це вміння народжується на підсвідомому рівні, ніби саме собою, створюючи відчуття іншої реальності. А найвиразнішим моментом цього танцю є пауза: звучить музика, а двоє завмерли в обіймах один одного, ніби ведучи німий діалог на підвищених тонах – це точка вищої напруги. Існує кілька версій про походження танго. І хоча в Аргентині це був танець бідних кварталів, танець іммігрантів, але незабаром ліричне і пристрасне танго зазвучало по всій країні. «Винуватець» ж сьогоднішнього свята – Карлос Гардель, іммігрант з Франції, привезений в ранньому дитинстві в Аргентину, - в підлітковому віці так «захворів» танго, що незабаром став знаменитим на всю Аргентину, а переїхавши до Європи, він успішно представив танго Парижу, звідки цей танець почав свій тріумфальний хід по країнах і континентах.

Всесвітній день хворого на бронхіальну астму

Бронхіальна астма – одне з найбільш поширених хронічних захворювань у світі. За статистикою більше 5% дорослого населення і 10% дитячого страждають цим захворюванням. Вперше Всесвітній день боротьби проти астми став відзначатися в 1998 році в більш ніж 35 країнах і був приурочений до Всесвітньої наради по бронхіальній астмі, що проходила в Іспанії, м. Барселона.

Міжнародний День Гір

Встановлений за рішенням 57-ї Генеральної Асамблеї ООН у 2003 році.

Гори займають близько однієї чверті поверхні планети і є домом майже 10 відсотків населення. Це – заповідник для багатьох унікальних видів рослин і тварин, джерело води всіх основних річок землі.

Релігійні свята

Преподобномученика i сповідника Стефана Нового. Мученика Іринарха i святих семи жон. Святителя Феодора, архієпископа Ростовського. Мучеників Стефана, Василiя, Григорiя, iншого Григорiя, Йоана та багатьох iнших.

Літургія святителя Йоана Золотоустого.

Піст: не споживаємо м’ясного, молочного, яєць.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему

Останні матеріали