5 Грудня 2017
Новини

Луцьк розпочинає підготовку до відзначення 590-ї річниці з’їзду європейських монархів

Луцьк розпочинає підготовку до відзначення 590-ї річниці з’їзду європейських монархів

У 2019 році Луцьк відзначатиме 590-ту річницю з’їзду європейських монархів. З цієї нагоди відбудеться велика кількість різноманітних заходів, спрямованих на формування позитивного іміджу нашого міста в Україні та за її межами. Про це повідомили у прес-службі Луцької міськради.

Днями відбулося перше засідання організаційного комітету з підготовки до відзначення 590-ї річниці з’їзду європейських монархів.

Виконувач повноважень міського голови, секретар міської ради Григорій Пустовіт зазначив, що ця подія є реально важливою не лише для нашого міста, а й для України загалом. Вона повинна привернути увагу усієї Європи.

Начальник управління туризму та промоції міста Катерина Теліпська розповіла про історичне значення з’їзду європейських монархів у розвитку міста Луцька. За її словами, саме у Луцьку у 1429 році зароджувалася європейська дипломатія, адже на початку XV століття Луцьк здобув європейське визнання.

«Популяризуючи історію, ми розвиваємо не лише туризм у Луцьку, а й сферу послуг, транспорту, житлово-комунального господарства. Тому відзначення 590-ї річниці з’їзду європейських монархів повинне стати однією з найзнаковіших подій задля формування бренда нашого міста, адже красиве минуле формує красиве майбутнє»,  – наголосила вона.

У рамках відзначення 590-ї річниці з’їзду європейських монархів у Луцьку планується проведення різноманітних заходів науково-практичного, історико-культурного спрямування: конференції, урочисті прийоми та багато інших. Для їхнього успішного проведення необхідно привести у належний стан основні історичні локації, зокрема Театральний майдан, Замкову площу.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь
В тему

Останні матеріали