4 Грудня 2017
Новини

Луценко заявив, що всі агенти НАБУ є нелегітимними

Луценко заявив, що всі агенти НАБУ є нелегітимними

Голова Генеральної прокуратури Юрій Луценко заявив, що всі агенти Національного антикорупційного бюро (НАБУ), які працюють під прикриттям, є нелегітимними і діють з порушенням законів.

При цьому він зазначив, що співробітники НАБУ використовують у своїй роботі контрабандну техніку, яка також є незаконною, пишуть ЗМІ.

Глава ГПУ сказав, що агенти НАБУ були набрані на роботу з порушенням законів. Він нагадав, що закон вимагає набирати співробітників органу виключно на відкритому конкурсі, але десятки агентів, і ті двоє, які були зафіксовані на конспіративній квартирі, були найняті на роботу за незрозумілими процедурам.

 Луценко підкреслив, що під час своєї роботи дані агенти використовують нелегальну техніку, яка потрапила в країну контрабандним шляхом.

Генпрокурор також назвав нелегальними і методи, які застосовують у своїй роботі детективи НАБУ.

"Далі більше: ми маємо нелегальних агентів, вони використовують незаконні методи провокацій, ніхто з них не допущений до державної таємниці, але водночас їм надаються матеріали "прослуховування" СБУ, що є кримінальним злочином, вони самі використовують незареєстровану в Україні прослуховувальну техніку, яку завезено контрабандним шляхом", - сказав він.

Луценко зазначив, що таким чином у країні діє нелегальне угруповання, яке використовує нелегальні методи і контрабандну продукцію.

Луценко додав, що дізнався про роботу агентів НАБУ тільки два тижні тому, але вже зараз розуміє, що в НАБУ існують серйозні проблеми. Він закликав директора НАБУ Артема Ситника прийняти рішення для себе, оскільки всі агенти, який він набирав на роботу, є незаконними.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему

Останні матеріали