1 Грудня 2017
Новини

Вчені розповіли, як продовжити життя людини

Вчені розповіли, як продовжити життя людини

Міжнародна група дослідників під керівництвом учених із Університетського коледжу Лондона з’ясувала, що обмеження активності ферменту РНК-полімерази III (Pol III), що трапляється у всіх тварин, включаючи людину, дозволяє продовжити життя. Про це повідомляється в прес-релізі на сайті Phys.org.

РНК-полімераза III бере участь у синтезі рибосомальних РНК і транспортних РНК на основі ланцюжків ДНК. Таким чином, вона необхідна для будівництва білкових молекул і росту клітини. Передбачалося, що вона також пов’язана з процесами старіння.

Біологи інгібірували полімеразу з допомогою різних методів, включаючи відключення гена, що її кодує, та метод РНК-інтерференції, коли невеликі молекули РНК зв’язуються з продуктом гена і сприяють його руйнуванню.

Вчені показали, що зменшення активності Pol III у дорослих мух і черв’яків збільшувало тривалість життя на 10 %. Дослідники вважають, що механізм пов’язаний з дією імунодепресанта рапаміцина, який, як відомо, також продовжував життя у лабораторних тварин. Pol III сприяє росту клітин і прискорює їх старіння у відповідь на сигнали, які придушуються рапаміцином.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему