28 Листопада 2017
Новини

Луцьк долучився до кампанії проти насильства

Луцьк долучився до кампанії проти насильства

Зараз триває  інформаційна кампанія «16 днів проти гендерно обумовленого насильства»

Луцьк долучився до всеукраїнської акції «Флешмоб міст», підсвітивши будівлю Луцької міської ради та пам’ятник Святому Миколаю помаранчевою підсвіткою. Так було символічно розпочато відлік всесвітньої кампанії «16 днів активізму проти гендерно зумовленого насильства» у Луцьку, повідомили в відділі інформаційної роботи міської ради.

«Подолання і запобігання насильству над жінками – складна проблема, яка потребує комплексного підходу до її вирішення. Окрім зусиль на рівні влади, міжнародних та громадських організацій, необхідні також зміни в свідомості кожного українця та розуміння, що насильство є абсолютно неприйнятним», – вважає голова правління громадської організації «Велес+» Віктор Вальчук.

А начальник управління соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді міської ради Ліна Галан сьогодні на прес-конференції повідомила, що було зареєстровано 1548 звернень до поліції щодо насильства у сім’ї. «І це далеко не повна картина, багато родин приховує проблему, вважаючи це власним стилем життя. Аби показати іншу модель поведінки, управління організовує заходи профілактики запобігання насиллю у сім’ї», – зазначила вона.

Довідково:

Інформаційна кампанія «16 днів проти гендерно обумовленого насильства» – це міжнародна кампанія, яка проводиться щороку і триває з 25 листопада, Міжнародного дня боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок, до 10 грудня – Дня прав людини.

Кампанія була започаткована активістами першого Інституту жіночого глобального лідерства 1991 року і щороку координується Центром жіночого глобального лідерства. Вона використовується як організаційна стратегія для окремих осіб та організацій у всьому світі, щоб закликати до ліквідації насильства щодо жінок та дівчат.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь
В тему