28 Листопада 2017
Новини

«Тазик олів’є»: за рік салат в Україні подорожчав на 26 %

«Тазик олів’є»: за рік салат в Україні подорожчав на 26 %

Для того щоб приготувати три кілограми салату олів’є, українцю 2017 року необхідно буде витратити мінімум 127 гривень, що на 26 % більше, ніж торік.

Про це у себе в блозі повідомив голова Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

Він заявив, що приготував салат і порахував ціни на соціальні продукти за даними Державної служби статистики, а всі інші складники були взяті за ринковими цінами Києва.

Рецепт салату олів’є взяли найдоступніший: варена картопля – 600 г, варена морква – 250 г, цибуля – 200 г, варена ковбаса – 600 г, яйця – 5 шт., солоні огірки – 500 г, консервований зелений горошок – банка 420 г, майонез – упаковка 270 г, сіль.

Дорошенко нагадав, що, за даними Держстату, 2016 року приготування трьох кілограмів олів’є обходилося громадянам України в 101 гривню. За рік ця сума зросла на 25 гривень і 50 копійок.

Також він назвав середні ціни на інгредієнти салату в Україні в листопаді 2017 року.

Картопля – 5,8 грн за 1 кг, або 3,5 грн за 600 г; морква – 6,4 грн за 1 кг, або 1,6 грн за 250 г; цибуля – 5 грн за 1 кг, або 1 грн за 200 г; варена ковбаса – 74,8 грн за 1 кг, або 44,9 грн за 600 г; яйця – 23,8 грн за десяток, або 11,9 грн за 5 шт.; мариновані огірки – 24,3 грн за 500-грамову баночку; консервований зелений горошок – 23,6 грн за 420-грамову банку; майонез – 16,7 грн за 270-грамову упаковку. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему