27 Листопада 2017
Новини

У Луцьку показали класику української анімації

У Луцьку показали класику української анімації

Захід організувала ГО «Імаго» з нагоди 90-річчя української анімації.

Учора, у розважальному центрі «Промінь» відбувся перегляд культових українських мультфільмів в рамках культурного заходу «ЛуцькArt». Про це інформує прес-служба громадської організації «Імаго».

Понад 50 глядачів різного віку прийшли у розважальний центр, щоб переглянути культові мультфільми українських режисерів «Капітошка», «Як Петрик П'яточкін слоників рахував», «Як козаки куліш варили», «Як метелик вивчав життя жити» та «Жив собі чорний кіт».

Також відвідувачам показали відеоролик про першого персонажа - солом’яного бичка. Участь у його створенні взяли 20 мультиплікаторів зі всієї України, у тому числі й луцький аніматор Леонід Тивонюк. Згодом гостям продемонстрували мультфільм польської аніматорки Анни Хаброс-Пілат  «Задзеркалля/Lustro», який вона створила спільно з 11-ма учасниками майстер-класу на анімаціному фестивалі «Задзеркалля-2017» у Луцьку.

Окрім перегляду мультфільмів відвідувачі «ЛуцькArt» мали нагоду навчитися працювати на ткацькому верстаті, гончарити, створювати ялинкові прикраси, дитячі іграшки, малювати, послухати музику, переглянути виступ мімів та театральний перфоменс. Захід об’єднав волинських митців: ГО «Імаго», «CarlosBandos», Мікаель Гюлазян, «CoolBoysBand», «SIBailar», «Лучеськ бенд», Галину Конах, театр «ГаРмИдЕр», дитячу театральну студію «ДогориДриґом», ГО «Рукотвори», художницю Марічку Островську.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь
В тему