27 Листопада 2017
Новини

Луцьк може залишитися без найдовшого будинку в Україні (фото)

Луцьк може залишитися без найдовшого будинку в Україні (фото)

Один із під’їздів найдовшого житлового будинку у світі, що розташований у 33-му мікрорайоні Луцька, руйнується уже понад двадцять років. Місцева влада ніяких дій не робить.

Тим часом щодня мешканці цього будинку ризикують своїм життям, перебуваючи у квартирах, які все більше тріщать по швах. Про це повідомляє PRESS-ЦЕНТР із посиланням на Волиньinfo.

Руйнується перший під’їзд на проспекті Молоді, 19. У цьому будинку вже 39 років із сім’єю мешкає екс-депутат Луцькради Богдан Дутчак.

Він розповів, що близько 20 років тому до них у двір заїхав трактор ЖЕКу з великими колесами і провалився біля будинку, проламавши трубу від каналізації головного колектора.

Тоді всі каналізаційні стоки почали текти під будинок. Окрім того, у двір довелося закрити один із проїздів, оскільки їздили великотоннажні автомобілі, які теж зрушували багатоповерхівку.

Будучи депутатом, пан Дутчак так і не зміг домогтися ремонту. Інші мешканці вже й не знають, куди звертатися.

На цей момент комунальники навіть не провели експертизу щодо стану будинку, аби визначити, наскільки небезпечним є перебування людей у ньому, щоб не повторилася доля Рівненської, 109.

Довідка: Найдовший житловий будинок у світі збудований у 1969–1980 роках. Має 88 під’їздів, які об’єднані в 38 адрес на двох вулицях. Населення на початок 2015 року – 9150 мешканців. Архітектори – Василь Маловиця і Ростислав Метельницький.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, Фото
В тему