27 Листопада 2017
Новини

Вчені виявили новий вид гігантських тарантулів

Вчені виявили новий вид гігантських тарантулів

Гігантські павуки мають синє забарвлення і, ймовірно, живуть  сім’ями.

Вчений Ендрю Снайдер розповів, що достеменно невідомо, чому еволюція привела павуків до такого забарвлення. Цілком можливо, причиною набуття ними такого кольору стали зміни в кліматі та навіть глобальне потепління, пишуть ЗМІ.  

«В ту ніч світло мого ліхтаря відбилося від чогось синього і блискучого всередині пня. Спочатку я подумав, що це просто відблиск очей павука, але щось було не так, і це змусило мене повернутись. Я відразу зрозумів, що павук відрізняється від будь-якого виду, які траплялися мені раніше», – розповів учений.

Відразу після детального огляду науковець виявив ще кілька тарантулів. Варто припустити, що ці павуки живуть сім’ями. До речі, ще 2015 року дослідники визначили, що існує кілька тарантулів із синім забарвленням, і всі вони розвивалися, використовуючи різні механізми. Зокрема, інший синій павук, кобальтовий птахоїд, живе в Південно-Східній Азії, а в синьо-зеленого птахоїда з Венесуели сині лапи.

«Пагорб, де проходили дослідження, являє собою дуже важливу перехідну зону для видів, характерних для низин і гірської місцевості. Тут трапляються унікальні види багатьох таксономічних груп», – додав Ендрю Снайдер.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему