27 Листопада 2017
Новини

Яке сьогодні свято: 27 листопада, понеділок

Яке сьогодні свято: 27 листопада, понеділок

Понеділковий настрій стане значно кращим, якщо і цей, присипаний сніжком день, перетворити на свято! Тим більше сьогодні – не просто понеділок, а кіберпонеділок!

День заснування Національної Академії Наук України

Національна академія наук України (НАНУ) заснована за часів правління гетьмана Скоропадського П. П. 27-го листопада 1918-го року і є однією з найстаріших академій на пострадянському просторі. Першим президентом Академії було обрано видатного вченого-геолога і геохіміка зі світовим ім’ям Вернадського В. І.

Серед найбільш визначних здобутків академії – роботи над штучною ядерною реакцією перетворення ядер літію в ядра гелію, роботи над прискорювачем заряджених частинок і створення трьохкоординатного радіолокатора дециметрового діапазону. Для оборонної промисловості - впровадження високоефективної технології автоматичного зварювання під флюсом корпусів танків, артилерійських систем та авіабомб. Серед розробок вчених-біологів і медиків - ряд нових лікарських препаратів і методів лікування поранених.

Після Другої світової війни, наприклад, в Інституті електротехніки АН УРСР лабораторією професора Лебедєва С. А. була розроблена перша в сучасній континентальній Європі універсальна електронна лічильна машина, а 1960-му році за допомогою розробленої в цій же лабораторії ЕОМ «Київ» в інституті ядерних досліджень в Дубні вперше в світі проводилися експерименти з дистанційного управління технологічними процесами.

Станом на 2013-й рік в структуру НАН України на території України та Кримскої автономії входили 174 інститути, в роботі яких було зайнято більш ніж 41 тис. фахівців. Із Днем заснування Національної Академії Наук України!

Кіберпонеділок

Кіберпонеділок – це продовження Чорної п'ятниці 27 листопада (дата для 2017 року) Це маркетингова назва понеділка, який настає після Чорної п'ятниці (дня величезних знижок і розпродажів) і є її продовженням, але вже не в «живих» , звичайних, магазинах, а в мережі Інтернет. Це час онлайн-розпродажів, коли інтернет-магазини пропонують товари за зниженими цінами, які ви можете придбати, не виходячи з дому. А оскільки кіберпонеділок, як і Чорна п'ятниця проводиться щорічно в період підготовки до Різдвяних та Новорічних свят, то він є одним з найбільш жвавих днів торгівлі для інтернет-магазинів, більшість з яких пропонують своїм покупцям реально грандіозні знижки. До речі, кіберпонеділок, як і Чорна п'ятниця веде свою історію з США. Перша така масова онлайн-розпродаж була проведена в Америці в 2004 році, а сам термін «Cyber ??Monday» рік тому був запропонований інтернет-ресурсом Shop.org, які представляють відділення Національної федерації роздрібної торгівлі США. Вважається, що цей день був придуманий спеціально для офісних працівників. А причиною такого рішення стали маркетингові дослідження декількох років, які показали сплеск інтернет-продажів в перший понеділок після Дня Подяки. Причина тому проста – в цей день американці поверталися на роботу після тривалого відпочинку і могли за допомогою інтернету зробити необхідні покупки з великими знижками напередодні наступаючих різдвяних і новорічних свят, які не встигли зробити в Чорну п'ятницю.

Релігійні свята

Тиждень 26-й після П’ятдесятниці. Апостола Филипа. Преподобного Филипа Ірапського. Правовiрного царя Юстинiана i царицi Феодори. Святителя Григорiя Палами, архієпископа Фессалонiкійського. Літургія святителя Йоана Золотоустого

Заговини на Різдвяний піст (Пилипівку).

 

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему

Останні матеріали