24 Листопада 2017
Новини

Історик розповів, що їв Гітлер перед смертю

Історик розповів, що їв Гітлер перед смертю

Історик Штефан Дітріх розшифрував листи кухаря-дієтолога Адольфа Гітлера Констанції Манціарлі, в яких описується раціон фюрера і розповідається, що він їв перед смертю. Про це повідомляє видання Focus.

Манціарлі пропрацювала дієтологом Гітлера близько року. Ввечері 30 квітня 1945 року Констанцію викликали у фюрерський бункер і наказали приготувати яєчню і картопляне пюре. Тоді ще не було відомо про самогубство Гітлера, і кухар таким чином стала одним з перших, хто дізнався про його смерть.

У своїх листах жінка розповідала, що Гітлер постійно їв тістечка і торти: «Велика частина моєї роботи полягала у випічці тортів, тому що Гітлер їв їх у величезній кількості. Кожен день я багато годин присвячувала випіканню, але до вечора вже все закінчувалося».

Із записів Манціарлі виходить, що вона стала кухарем Гітлера випадково. Навесні 1944 року він дізнався, що його колишній дієтолог «не чистокровний арієць», і почав шукати заміну. В той же час Гітлер познайомився з Манціарлі: вона працювала на кухні в клініці й часто носила йому їжу.

Дітріх упевнений, що дівчина була незадоволена роботою з фюрером, але відмовитися від пропозиції стати особистим кухарем не могла – її відправили би під суд. Що стало з Манціарлі після самогубства Гітлера, невідомо. За деякими даними, у травні 1945 року її вбив радянський солдат. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему