22 Листопада 2017
Новини

Три роки в’язниці загрожує львівським медикам, через недбальство яких помер підліток

Три роки в’язниці загрожує львівським медикам, через недбальство яких помер підліток

За процесуального керівництва прокуратури Львівської області, завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт за фактом неналежного виконання медичними працівниками своїх обов’язків, що спричинило тяжкі наслідки – смерть неповнолітнього. Про це повідомили у прес-службі прокуратури Львівської області.

Нагадаємо, що минулоріч у листопаді, анестезіолог львівської міської лікарні забезпечувала анестезію 16-річному хворому, якому діагностували «гострий апендицит». Після двох невдалих спроб інтубації, жінка звернулась за допомогою до завідувача відділення анестезіології та інтенсивної терапії. Проте, заввідділенням ввів ендотрахельну трубку не в дихальні шляхи (трахею), а в стравохід (шлунково-кишковий тракт) та не пересвідчившись, що трубка розташована правильно, покинув операційну залу.

Водночас, згаданий анестезіолог, попри симптоми, що свідчили про неналежне розташування трубки, не вжила заходів для відновлення дихання пацієнта і його пробудження, а розпочала введення анестезії.

Внаслідок цього, неповнолітній пацієнт помер.

Такі дії медиків кваліфіковано за ч.2 ст. 140 КК України, санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 3 років, з трирічним позбавленням права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю. Зазначимо, що після трагічного випадку лікар-анестезіолог звільнилась за власним бажанням.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему