21 Листопада 2017
Новини

21 листопада, вівторок. Що святкуємо сьогодні?

21 листопада, вівторок. Що святкуємо сьогодні?

Цей день – визначний за кількістю свят! Тому, можливо, сьогодні краще було б не працювати, а відпочивати?

День Гідності та Свободи

День Гідності та Свободи – свято в Україні, що відзначається щороку 21 листопада на честь початку цього дня двох революцій: Помаранчевої революції (2004 року) та Революції Гідності (2013 року). 13 листопада 2014 року Президент України Петро Порошенко підписав указ, згідно з яким в Україні 21 листопада відзначається День Гідності та Свободи.

Революція Гідності – болісний, а проте необхідний етап становлення вільної України. Для тих, хто пройшов цей період, відстоюючи свободу та європейський шлях розвитку, події Майдану стали рушійним періодом, який поділив життя на «до» і «після». Свято встановлене «з метою утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, збереження та донесення до сучасного і майбутніх поколінь об’єктивної інформації про доленосні події в Україні початку XXI століття, а також віддання належної шани патріотизму й мужності громадян, які восени 2004 року та у листопаді 2013-го – лютому 2014 року постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору…» згідно з указом Президента України Петра Порошенка.

Всесвітній день вітань

Свято виникло 1973 року завдяки братам Майклу та Брайану Маккомакам. Брати відправляли листи зі щирими і добрими вітаннями у різні куточки світу. Вони чинили так у період загострення міжнародної напруги, коли існувала висока ймовірність ядерних атак, а люди жили у постійній тривозі.

У своїх листівках брати просто просили привітати ще когось. Із того часу було засноване це свято привітань, позитиву і радості.

Всесвітній день рибальства

Свято засноване 1998 року й нині відзначається у багатьох країнах світу справжніми прихильниками риболовлі.

Всесвітній день телебачення

Підраховано, що середньостатистична американська дитина бачить близько 13 000 випадків смерті по телебаченню у віці від 5 до 14 років. У середньому в Великій Британії людина проводить перед телевізором чотири години на день.

17 грудня 1996 року Генеральна Асамблея Організації Об’єднаних націй проголосила 21 листопада новим міжнародним святом – Всесвітнім днем телебачення. Вітаємо всіх любителів телебачення із цим святом! Приємного перегляду улюблених телепрограм!

Релігійні свята

Собор Архістратига Михаїла та iнших небесних сил безплотних. Архангелiв: Гавриїла, Рафаїла, Уриїла, Селафиїла, Єгудиїла, Варахиїла та Єремиїла.

Літургія святителя Йоана Золотоустого.

Посту немає.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему