19 Листопада 2017
Новини

Польща запроваджує для українців «чорний список"

Польща запроваджує для українців «чорний список

Польща офіційно підтвердила початок дії "чорного списку", прокоментувавши  заборону на в'їзд у країну Святослава Шеремети.

Польська влада офіційно заявили про початок дії так званого "чорного списку" для українців, підтвердивши заборону на в'їзд до країни секретарю Державної міжвідомчої комісії у справах увічнення пам'яті учасників антитерористичної операції, пам'яті учасників жертв війни та політичних репресій Святославу Шеремету.

Інформацію підтвердив глава прес-служби польського МЗС Артур Ломпарт, повідомляє Європейська правда, посилаючись на TVN 24. Інформує korrespondent.net.

Як зазначено в повідомленні, у польському МЗС відзначили, що це рішення пов'язане із забороною на проведення пошуків і ексгумації польських жертв війни та конфліктів на території України.

"Пропаганда злочинних ідеологій, зокрема нацизму, в Польщі заборонена", - прокоментував рішення Ломпарт.

Прес-секретар Бещадського відділу прикордонної служби Польщі Ельжбьета Пікор пояснила, що Шеремет не відповідав вимогам, які дозволяють в'їхати у країну.

"Його дані фігурували в базі осіб, небажаних на території нашої країни, тому його не пустили", - сказала вона.

Нагадаємо, польські прикордонники в суботу не пустили до країни Святослава Шеремета. Своєю чергою, Міністерство закордонних справ України викликало польського посла Яна Пєкло з цього приводу.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему