16 Листопада 2017
Новини

У Чехії знайшли найбільше поховання Середньовіччя

У Чехії знайшли найбільше поховання Середньовіччя

Перше поховання має відношення до жертв голоду 1318 року.

Вчені Інституту археології Яна Фролика знайшли в Чехії приблизно 30 масових поховань, які належать до 14-15 століть нашої ери. Самі могили фахівці зуміли відшукати після детального дослідження Костніци в Кутна-Горі, повідомляє GFS

Так, під час вивчення Костніци експерти знайшли приблизно 30 братських могил, помічених при огляді оссуарію. Це спеціальне місце, головне призначення якого полягає у зберіганні решток, перетворених на скелети. З'ясувалося, що наукові співробітники змогли відшукати поховання, які конструктивно являють собою ями квадратного перерізу з об'ємом 2 на 2 метри і глибиною 2,5 метри. Як вдалося визначити, в кожній із могил поховали близько 50 – 70 осіб, загалом вдалося є знайти рештки приблизно 1,5 тис. осіб, які відносилися до епохи Середньовіччя.

Як заявили експерти, перше поховання має відношення до жертв голоду 1318 року, інші ж померли під час епідемії чуми. За даними вчених, надзвичайно небезпечна хвороба спостерігалася у 1348-1350 роках. Могили необхідно визнати найбільшим середньовічним похованням, знайденим на території Європи.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему