15 Листопада 2017
Новини

Мінімальний вік для сексуальної згоди – 13 років?

Мінімальний вік для сексуальної згоди – 13 років?

Уряд Франції вперше готує законопроект про встановлення віку сексуальної згоди з 13 років після кількох безкарних випадків педофілії. Про це повідомляє Еспресо з посиланням на агентсnво Associated Press.

Питання постало після того, як двічі за останні тижні французькі суди відмовилися заарештувати чоловіків після того, як вони займалися сексом з 11-річними дівчатками, тому що влада не змогла довести примус за статтею про зґвалтування.

У понеділок міністр юстиції Ніколь Беллоу спровокувала обурення феміністських груп заявивши, що «варто розглянути» 13 років, як  законний мінімальний вік для сексуальної згоди.

Активісти організували невеликий протест у вівторок в центрі Парижа, стверджуючи, що вік згоди повинен бути встановлений з 15 років. «Ми хочемо, щоб закон гарантував, що до 15 років не може бути ніякої згоди», – сказала відома французька активістка Керолайн де Гаас.

«Я не знаю, чому вони поставили питання саме так, – додала Аліса Коллет, член Національного колективу з прав жінок, – це ознака незнання проблеми».

Очікуваний законопроект стане частиною кампанії по боротьбі з сексуальним насильством та утисками у Франції. Тема сексуальних насильств та домагань знову сколихнула весь світ, коли у зґвалтуванні та сексуальних нападах звинуватили голлівудського продюсера Гарві Вайнштейна.

«В Америці щодо Ванштейна провели розслідування. Але тут ми спостерігали абсолютне політичне мовчання від влади», – додала де Гаас.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему