15 Листопада 2017
Новини

Російського священика посадили за сутенерство та спробу продати двох жінок

Російського священика посадили за сутенерство та спробу продати двох жінок

39-річного православного священика Миколу Кірєєва з Ленінградської області затримали в компанії жінок. Слідчі припускають, що він намагався організувати відправку жінок до Санкт-Петербурга, щоб вони займалися проституцією. У Білоруському Вітебську 14 листопада було оголошено вирок по справі «батюшки-сутенера», повідомляють ЗМІ.

Священика засудили до п'яти років і шести місяців позбавлення волі у колонії посиленого режиму. Усе майно обвинуваченого мають намір конфіскувати.

Підсудний Микола Кірєєв свою вину заперечує.

Слухання справи тривало три тижні в закритому форматі. Російського батюшку звинуватили в замаху на організацію заняття проституцією і використання інших осіб, а також у спробі контрабанди людей за межі Білорусі з метою подальшої сексуальної експлуатації.

Нагадаємо, священик храму Святих Апостолів Петра і Павла Микола Кірєєв був затриманий ще 3 серпня 2017 року працівниками органів внутрішніх справ разом із 20-річною і 30-річною жінками.

ЗМІ зазначали, що підозрюваного спіймали «в ході облави на притон». Однак, в офіційному прес-релізі СК Білорусії вказувалося, що священика і його супутниць затримали близько 17:00 в районі автовокзала у Вітебську в момент посадки в автобус, який прямував у Санкт-Петербург.

За версією слідчих, підприємливий духовний пастир шляхом умовлянь та обіцянок «намагався організувати вивезення у Санкт-Петербург для заняття проституцією двох місцевих жительок».

Встановлено, що з квітня по серпень 2017 року батюшка листувався в інтернеті з фігурантками справи. Отримавши їхню згоду на роботу повіями в Петербурзі, Кірєєв приїхав за ними до Вітебська. Слідчі з'ясували, що священик діяв у змові з 19-річною громадянкою Таджикистану та «іншими особами».

У січні-лютому цього року він вів аналогічне листування в Інтернеті з іншими білорусками. Причому дві з них, яким виповнилося 25 і 29 років, теж дали згоду поїхати в Петербург, щоб надавати там сексуальні послуги.

За вказівкою росіянина, громадянка Таджикистану в лютому прибула в Гомель і провела вербувальні бесіди з жінками. Домовившись з ними про поїздку до місця незаконної діяльності, зловмисниця купила квитки на поїзд Гомель - Санкт-Петербург. Однак її затримали при посадці на залізничному вокзалі.

Відзначимо, що вже 4 серпня, на наступний день після затримання священика Кірєєва, його дружина звернулася в поліцію із заявою про зникнення чоловіка. Вона навіть не знала, де його потрібно шукати. Жінка розповіла, що чоловік двома днями раніше поїхав у паломницький тур по Московській області, збираючись відвідати Воскресенський Ново-Єрусалимський монастир у місті Істра. Після цього священик перестав виходити на зв'язок.

Представники церкви також озвучили версію, згідно з якою священик Кірєєв став жертвою жахливої ??провокації.

Микола Кірєєв служив священиком протягом 15 років. 2006 року він був нагороджений правом носіння камилавки – це почесна нагорода у православних священиків. 2010 року батюшка був зарахований на богословське відділення Санкт-Петербурзької православної духовної академії.

Виявили батюшку за свідченнями його спільниці, яка вже була раніше засуджена. Вона побачила сюжет про затримання Кирєєва і впізнала у батюшці того самого чоловіка, який відправив її до Гомеля для вербування двох повій у Москву.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему

Останні матеріали