15 Листопада 2017
Новини

Українки у США виступили проти російського концерту

Українки у США виступили проти російського концерту

Під час протесту біля Національного собору у Вашингтоні заарештували активістку української діаспори Олексу Чопківську, вона виступала проти організованого посольством РФ "Концерту за єдність". Про це повідомляє "Голос Америки", інформує Еспресо.

Олекса разом із мамою роздавали листівки відвідувачам концерту, в якому брали участь російський диригент Валерій Ґерґієв та піаніст Денис Мацуєв. 2014 року обидва підписалися під листом у підтримку анексії Криму Росією.

Охорона собору попросила жінок залишити територію. Олекса, яка навчалася у приватній школі для дівчат при соборі, відмовилась. Відтак начальник охорони викликав поліцію. Правоохоронці приїхали та арештували Олексу.

За словами начальника охорони, дівчину відвезли до відділку, де на неї складуть протокол і відпустять. Їй буде на рік заборонено заходити на територію собору. Також, за словами охоронця, у неї буде судимість.

Пізніше в інтерв’ю "Голосу Америки" Чопівська підтвердила, що її звинувачують у незаконному потраплянні на приватну територію та заборонили заходити на територію собору протягом року. За її словами, вона буде оскаржувати звинувачення в суді.

Решта протестувальників – вихідці з України та Росії – перемістилися за територію собору вниз по вулиці. Вони викрикували: "Не пий чай із КГБ", "Ганьба" та інше відвідувачам концерту, які могли їх почути лише з вікон своїх машин.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему