14 Листопада 2017
Новини

28 мільйонів євро дрібними купюрами надрукували фальшивомонетники

28 мільйонів євро дрібними купюрами надрукували фальшивомонетники

Про арешт 13 учасників банди фальшивомонетників і конфіскації 28 мільйонів євро дрібними підробленими купюрами відзвітувала талійська Фінансова гвардія. Передає rian.com.ua.

"У ході розслідування були виявлені три підпільні друкарні (одна з них в Румунії) з обладнанням та інструментами, необхідними для виготовлення підроблених банкнот. Вилучено понад 28 мільйонів євро (939 тисяча купюр номіналом 10, 20 і 50 євро)" , - йдеться в повідомленні правоохоронного відомства, що займається боротьбою з фінансовими злочинами.

Загалом операція була розпочата ще у 2012 році. Завдяки тривалому розслідуванню вдалося викрити потужну злочинну організацію.  

Угруповання базувалася в Румунії та південній італійській області Кампанії, а її лідерами були двоє жителів провінції Неаполя, котрі володіли десятирічним досвідом виготовлення фальшивих грошей.

За даними слідства, банда шукала торгові приміщення, де таємно розміщувала обладнання для виробництва фальшивих банкнот. "Виробничі цикли" тривали недовго - до двох тижнів, після чого робота припинялася, а верстати для професійної офсетного друку перевозилися в інше місце. За кожен подібний період злочинці могли надрукувати до 15 мільйонів євро.

Усього ордери на арешт виписані на 13 учасників кримінального підприємства: 8 з них будуть під домашнім арештом, 2 - на підписці про невиїзд, троє відпущені під зобов'язання регулярно відзначатися у правоохоронців.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему