14 Листопада 2017
Новини

Представники НАТО у Луцьку

Представники НАТО у Луцьку

Сьогодні у Луцькій міські раді відбулася зустріч секретаря міської ради, виконувача повноважень міського голови Григорія Пустовіта з головою Представництва НАТО в Україні, директором Офісу зв`язку НАТО Александром Вінніковим.

Як повідомили у відділі інформаційної роботи міської ради, під час зустрічі йшлося про основні напрямки діяльності Представництва НАТО в Україні та шляхи співробітництва між Луцькою міською радою та Представництвом НАТО в Україні.  

Александр Вінніков зазначив, що він вперше на Волині, і йому приємно бути на землі Лесі Українки. А участь у безпековому форумі, який проходить у Луцьку – хороша можливість познайомитися із молоддю західного регіону України. Він також ознайомив із головними напрямками роботи Північноатлантичного альянсу і детальніше зупинився на діяльності Трастових фондів.

Григорій Пустовіт подякував Александру Віннікову за те, що він приїхав до Луцька, аби виступити перед студентами на безпековому форумі, присвяченому 20-й річниці партнерства «Україна-НАТО».

«Це дуже важливо, адже безпека – одне із головних питань не лише на рівні керівництва держави, місцевого самоврядування. Важливо, щоб і молодь глибоко розуміла, що НАТО – це не просто система безпеки, а структура, яка ставить певні принципи роботи, нові цивілізаційні вимоги, і вимоги перед Збройними Силами. Ми розуміємо, наскільки сьогодні важлива для нас співпраця із НАТО, тому що фактично Україна веде війну Росією. Ця війна не обійшла і наше місто – 38 лучан, понад 300 волинян загинули. Щодень сотні чоловіків із Луцька і Волині несуть службу на Сході України», – сказав Пустовіт.

Також він зазначив, що для лучан цікава співпраця із НАТО щодо психологічної реабілітації військовослужбовців, які повертаються з війни, та для членів їхніх сімей. Важливо впроваджувати більше програм, які сприяють адаптації колишніх військовослужбовців у цивільному житті та набуття ними нових професій.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь
В тему