14 Листопада 2017
Новини

Експерт спрогнозував об'єднання людей і машин через 20 років

Експерт спрогнозував об'єднання людей і машин через 20 років

Відомий футуролог і консультант Google зробив прогноз щодо розвитку штучного інтелекту. Керівник розробки і гуру Google зі штучного інтелекту і футуристичних прогнозів Рей Курцвейл вважає, що до об'єднання людини зі штучним інтелектом залишилося не більше 20 років, пише The Next Web.

На думку Курцвейла, вже в найближчому майбутньому люди стануть менше «біологічним»: наступним етапом розвитку людства буде впровадження технологій в організми. Мова не про металевих гібридів людини і роботів, а швидше про вбудовані в мозок чіпи замість смартфона в руках.

Футурист впевнений, що «медичні роботи потраплять всередину мозку і зв'яжуть його кору з розумною хмарою» вже до 2029 року.

The Next Web зазначає, що до прогнозів Курцвейла варто ставитися серйозно: він робив вже сотні публічних припущень про розвиток технологій і людства, та 90 відсотків із них виявилися правдивими.

Експерти впевнені, що вже не існує жодної сфери життя людини, на яку не спричинював би вплив штучний інтелект. Залежність від технологій часто складно помітити, але вона стрімко збільшується. І самі кордони «можливого» в частині машинного навчання все частіше будуть переоцінювати у міру розвитку технології.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему