14 Листопада 2017
Новини

До 105-ліття мами подарував шанувальникам книгу

До 105-ліття мами подарував шанувальникам книгу

Цього місяця світ побачила восьма книга заслуженого журналіста України, головного редактора всеукраїнської газети «Вісник і Ко» Євгена Хотимчука. «Слово гаряче та щире» – це добірка найкращих журналістських творів, які написав й опублікував Євген Якович впродовж останніх десятиліть.

Серед статей – крик душі автора як відповідь на політичні події, що відбувалися в часи Ющенка, Януковича, Порошенка. Окремим розділом зібрані публікації, в яких Євген Хотимчук ділиться з читачами своїми враженнями від подорожей Україною та світом. А третьою частиною документальної книги стали статті Євгена Яковича, написані про найбільш шанованих земляків нашої епохи.

Під час репрезентації книги в залі Волинської обласної наукової бібліотеки ім. Олени Пчілки яблуку ніде було впасти. Своїми враженнями від творчого доробку прийшли поділитися журналісти, артисти, письменники, земляки та давні друзі. Депутат Верховної Ради України V та ІV скликань Володимир Карпук наголосив, що буремні події в України потребують свого літописця і таким літописцем по праву можна назвати Євгена Хотимчука та його «Слово гаряче та щире».

А ще, як додали учасники імпрези, це слово правдиве. Почасти – небезпечно сміливе. У зверненні до політків – уїдливо-саркастичне. В розмові з народом – добре та веселе, як і сам народ. Тому книга стала не просто збіркою публікацій, а дзеркалом життя українців, оживленим духом часу.

– Так, я ніколи не лукавив. Писав лише те, що мені болить, – зізнався автор. – І дуже сподіваюся, що мама, якій цього місяця виповнилося б 105 років, побачить цей подарунок та порадіє разом із нами…

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь
В тему