13 Листопада 2017
Новини

У Луцьку - Євроатлантичний молодіжний безпековий форум

У Луцьку - Євроатлантичний молодіжний безпековий форум

Сьогодні у бібліотеці Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки розпочався євроатлантичний молодіжний безпековий форум, присвячений 20-й річниці партнерства “Україна-НАТО”.

До Луцька прибули представники Посольств Литви та Канади в Україні, представники офісу НАТО в Україні, високопосадовці, науковці, студенти вищих навчальних закладів Волинської, Львівської та Рівненської областей.

У відкритті форуму взяли участь секретар міської ради, виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт, Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Литва в Україні Марюс Януконіс, перший проректор Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки Анатолій Цьось, інформує відділ інформаційної роботи міської ради.

Першим учасників заходу привітав Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Литва в Україні Марюс Януконіс.  “Україну із Литвою пов’язує давня спільна історія. Саме у Луцьку свого часу вперше відбувся великий європейський самміт. А сьогодні ми розпочинаємо форум, присвячений питанням євроатлантичної безпеки», сказав він.

Також Марюс Януконіс висловив сподівання, під час форуму знайдуться відповіді на важливі питання, що стосуються напрямків роботи НАТО та ролі України у Євроатлантичній спільноті.

Звернувшись до присутніх, Григорій Пустовіт зазначив, що проведення такого представницького форуму у Луцьку - це велика честь і велика відповідальність водночас. “Безпека- це найголовніша проблема нашої держави. В умовах сьогодення національна безпека - це не лише боєздатні збройні сили, а й захист інформаційного простору, здатність протистояти економічним та екологічним загрозам. Надзвичайно важливо, що у форумі беруть участь студенти, адже в першу чергу від вас залежить, якою буде майбутня Україна… Цей форум- ще один важливий крок до інтеграції України в НАТО”, - наголосив він.

Загалом, Форум триватиме два дні, впродовж яких спікери та учасники форуму обговорюватимуть питання безпеки навколишнього середовища, безпеки інформаційного простору, ролі України у Євроатлантичній безпеці, основні напрямки діяльності, формати роботи та розвитку Північноатлантичного альянсу в Україні.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь
В тему