10 Листопада 2017
Новини

У Луцьку з’явиться ще одна амбулаторію сімейної медицини

У Луцьку з’явиться ще одна амбулаторію сімейної медицини

До кінця року на вулиці Гордіюк відкриють амбулаторію загальної практики - сімейної медицини. З  міського бюджету на це виділено один мільйон гривень.

Мешканці 40 кварталу неодноразово звертались до міської влади щодо організації роботи амбулаторії загальної практики-сімейної медицини у їхньому мікрорайоні. Для забезпечення потреб місцевих мешканців у якісних медичних послугах було вивільнено частину приміщення на вул. Гордіюк, 39, яке раніше займала аптека № 133. Нині тут тривають активні ремонтні роботи, повідомили у відділі інформаційної роботи міської ради.

Уже відремонтовано фасад, триває благоустрій прилеглої території.  Паралельно тривають ремонтні роботи й у середині приміщення. Уже влаштовано стяжку на підлозі та стінах. Далі переходять до оздоблювальних робіт.

Начальник управління капітального будівництва Леонід Карабан зазначив, що для завершення робіт необхідно виділити ще один мільйон гривень.

Головний лікар Луцького центру первинної медико-санітарної допомоги № 2 Ганна Кравчук зауважила, що для функціонування амбулаторії необхідно буде закупити меблі та обладнання. Орієнтовна вартість становить близько одного мільйона гривень.

 За її словами, нова амбулаторія дозволить покращити якість надання медичних послуг мешканцям 40-го мікрорайону. Крім того, це зменшить навантаження на сам Луцький центр первинної медико-санітарної допомоги № 2, адже часто консультації сімейного лікаря вистачає для вирішення проблеми пацієнта. Якщо ні, то його направлять на огляд до вузького спеціаліста.

Ганна Крачук зазначила, що у новій амбулаторії будуть обслуговувати 10-12 тисяч лучан. Тут будуть приймати сімейні лікарі, діятиме процедурний кабінет, кабінет для профілактики онкозахворювань, фізіотерапевтичний кабінет та денний стаціонар.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Радник міського голови Ігор Поліщук зауважив, що відкриття цієї амбулаторії дозволить створити комфортніші умови проживання для лучан. Він зауважив, що будівельні роботи йдуть згідно графіку і до кінця цього року її відкриють. За його словами, на найближчій сесії виділять один мільйон гривень для завершення робіт. Ігор Поліщук зауважив, що такі амбулаторії необхідні,адже це зручно для всіх, а особливо людей похилого віку, яким важко їхати через півміста до поліклініки.

 

 

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь
В тему