7 Листопада 2017
Новини

Армагедон: стала відома дата кінця світу

Армагедон: стала відома дата кінця світу

Міжнародний колектив астрофізиків визначив, що через 1,3 мільйона років на Землі настане кінець світу. Такі висновки вчені зробили, ґрунтуючись  на даних місії Gaia, пише Lenta.ru.

Армагеддон настане, коли на планету обрушиться потік комет і астероїдів. Це станеться, коли в гравітаційні межі Сонячної системи потрапить зірка Gliese 710.

Загалом у Галактиці виявлено 97 зірок, які в майбутньому можуть опинитися на відстані не більше одного мільйона астрономічних одиниць від Сонця. Серед них – 16 світил наблизяться на відстань менше 400 тисяч астрономічних одиниць від Сонця, в найближче виявиться Gliese 710.

Помаранчевий карлик Gliese 710 в 1,7 разів легший, у 3,3 рази менший, але при цьому у 33 рази тьмяніший Сонця. Сьогодні світило знаходиться на відстані приблизно в чотири мільйони астрономічних одиниць від Сонця і не представляє небезпеки для Землі. Але через 1,3 мільйона років Gliese 710 виявиться лишень у 400 разів далі орбіти Нептуна.

Відтак, частина комет полетять углиб Сонячної системи. Якщо Земля зіткнеться хоча б з одним з таких небесних тіл, катастрофи не уникнути. Саме з такою атакою з космосу часто пов'язують вимирання динозаврів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему