6 Листопада 2017
Новини

Подружжя волинян відзначило 68 років спільного життя

Подружжя волинян відзначило 68 років спільного життя

Ніна і Віктор Строки з маленького села на Волині відзначають ромашкове весілля.

Ромашки – символ вірності, сім’ї та любові, почуття, що об’єднує протягом десятиріч сьогодні вже 93-річну Ніну і 91-річного Віктора Строків із села Видути Волинської області. На століття Ніни і Віктора випало чимало випробувань, але жодне з них не змогло посіяти насіння розбрату між двома люблячими серцями. Ні сварок, ні лайки ніхто в селі з їхнього двору не чув – тільки усмішки й ніжність одне до одного.

Любов спалахнула між ними в повоєнний час. У молодої красуні Ніни війна забрала чоловіка – вдовою залишилася в 21 рік. Через кілька років, відсумувавши, дівчина звернула увагу на залицяння сусідського хлопця – Віктора. Хоч жили неподалік, але одне одного майже не бачили – працювали з ранку до вечора. У 49-му вони одружилися. Ніна Микитівна вдруге одягла весільну сукню, але вже рожеву, а не білу, і без фати. З тих пір живуть душа в душу, і інших навчають таким самим правильним сімейним стосункам.

– Ніколи між батьками сварок не було, мовчазної війни теж, – розповідає син подружжя Петро Строк. – Любов, взаємоповага, ніколи одне на одного не сердилися – в цьому і секрет довгого і щасливого подружнього життя. Так і зараз продовжують – мама ніколи з чоловіком не сперечається, а батько її не ображає. Притому за право глави сім’ї не борються – у нас панує рівноправність. Завжди жили мирно, ніколи не лаялися, а поганих слів я взагалі від них не чув. Так і мене вчили – у мене в сім’ї також завжди був і є мир, і я так своїх дітей та внуків вчу.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь
В тему

Останні матеріали