6 Листопада 2017
Новини

Професор, який передбачив перемогу Трампа, назвав термін його імпічменту

Професор, який передбачив перемогу Трампа, назвав термін його імпічменту

Професор Американського університету у Вашингтоні Алан Ліхтман, який восени минулого року передбачив перемогу республіканця Дональда Трампа на виборах президента США, заявив, що на главу держави чекає швидкий імпічмент. Про це пише The Independent.

На думку вченого, на сьогоднішній день Трамп виявився ближчим до імпічменту, «ніж будь-коли раніше». «Російський дамоклів меч висить над цим американським президентом . Коли він нарешті впаде на республіканців, як у випадку з Ніксоном (йдеться про Уотергейтський скандал, що завершився відставкою американського президента Річарда Ніксона), почнеться процедура імпічменту», – зазначив Ліхтман.

Він вважає, що події почнуть розгортатися в цьому ключі протягом року, а найімовірніше – навесні 2018-го.

The Independent зазначає, що під «російським дамокловим мечем» Ліхтман має на увазі розслідування спецпрокурора Роберта Мюллера, який веде справу про можливе втручання Москви в президентські вибори в США, що відбулися восени минулого року.

Восени 2016 року Ліхтман кілька разів заявляв про те, що Трампа чекає перемога в президентських перегонах. При цьому вчений тоді ж застерігав, що новообраного главу держави може чекати відставка. На його думку, самі республіканці не захочуть бачити на посту непередбачуваного політика, їх більше б влаштувала кандидатура нинішнього віце-президента Майкла Пенса.

Професор безпомилково прогнозував результати американських виборів протягом 30 років. У своїх прогнозах він спирається на теорію «13 ключів». Її суть полягає в тому, що ставиться 13 питань, відповідь на які має бути «так» або «ні». Позитивна відповідь йде на користь керівної партії, а негативна – навпаки. Якщо негативних відповідей виявиться шість або більше, партія влади не зможе перемогти на виборах.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему