6 Листопада 2017
Новини

На ринку чипів гряде угода століття: Qualcomm хочуть купити за $ 100 млрд

На ринку чипів гряде угода століття: Qualcomm хочуть купити за $ 100 млрд

Авторитетні видання, такі як Bloomberg і Reuters, повідомляють про те, що компанія Broadcom в найближчі дні може зробити офіційну заяву про покупку Qualcomm.

Broadcom – велика корпорація, що спеціалізується на інтегральних мікросхемах для пристроїв зв'язку. Водночас, Qualcomm на сьогоднішній день є одним з провідних розробників мікрочіпів для мобільних гаджетів, а також пристроїв з підтримкою стільникового зв'язку.

Купівля Qualcomm корпорацією Broadcom може без перебільшення стати угодою століття на ринку мікрочіпів. Очікується, що ціна для покупця складе $ 100 млрд або навіть більше. Ця сума в разі підписання угоди буде виплачена грошима і цінними паперами.

Злиття Broadcom і Qualcomm призведе до формування технологічного гіганта вартістю близько $ 200 млрд. У результаті об'єднана компанія на ринку мікрочіпів буде поступатися лише Intel і Samsung.

Угода дозволить Broadcom і Qualcomm посилити вплив на телекомунікаційному ринку, а також оптимізувати фінансову діяльність. Broadcom є великим постачальником Wi-Fi-рішень, в той час як Qualcomm активно розвиває напрямок стільникових модемів. Мікрочіпи обох типів зараз затребувані в самих різних галузях – від смартфонів і планшетів до «розумних» автомобілів.

Потенційні учасники угоди ситуацію поки ніяк не коментують. Але обізнані джерела повідомляють, що про злиття може бути оголошено вже в цей вікенд або на початку наступного тижня.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему