6 Листопада 2017
Новини

Яке сьогодні свято – 6 листопада, понеділок

Яке сьогодні свято – 6 листопада, понеділок

Маємо достатньо приводів для того, щоб перетворити понеділок у справжнє свято!

День Визволення Києва

У час війни, починаючи із осені 1941-го року, Київ знаходився в окупації фашистських загарбників. За час окупації в ньому було знищено понад 100 000 жителів міста та військовополонених. Після двох років окупації силами військ 1-го Українського фронту почалася визвольна операція.

В ході цієї операції втрати радянської армії склали понад 30,5 тис. поранених, вбитих і зниклих без вісти, проти 3,8 тис. з німецького боку. Один лише цей факт вражає тим, наскільки зневажливим було ставлення радянської влади до цінності людського життя своїх солдат. Та все ж, перемога прийшла, вітаємо із Днем визволення Києва!

Міжнародний день запобігання експлуатації навколишнього середовища під час війни та збройних конфліктів

5 листопада 2001 року Генеральна Асамблея оголосила 6 листопада Міжнародним днем запобігання експлуатації навколишнього середовища під час війни та збройних конфліктів.

Міжнародний тиждень науки та миру

Тиждень широко відзначається, починаючи з 1988 року, 6 листопада (дата для 2017 року). Вперше Міжнародний тиждень науки та миру (International Week of Science and Peace) проводився 1986 року в рамках Міжнародного року світу.

Релігійні свята

Тиждень 23-й після П’ятдесятниці

Ікони Божої Матерi «Всiх скорботних Радiсть». Мученика Арефи i з ним 4299-ти мучеників. Преподобних Арефи, Сисоя і Феофіла, затворникiв печерських, у Ближнiх печерах. Блаженного Єлезвоя, царя Ефiопського. Мучениці Синклитикiї та двох дочок її. Святителя Афанасiя, Патріарха Царгородського.

Літургія святителя Йоана Золотоустого.

Посту немає.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему