5 Листопада 2017
Новини

Чи реально знайти роботу в одній з найбагатших країн світу?

Чи реально знайти роботу в одній з  найбагатших країн світу?

Отримати роботу в Об'єднаних Арабських Еміратах нескладно. Візу можна оформити за місяць. Тому, туди їде на заробітки їде молодь. Про це пише svitua.com.ua з посиланням на Gazeta.ua.  

"Найбільше в Емірати приїздить молоді. Середній вік 25-35 років. Молодь шукає роботодавців через інтернет. Їм присилають дозвіл на відкриття візи в електронному вигляді. Це є документ для перетину кордону. Потім по приїзду оформляють візу з роботодавцем. Фактично молодь привязана до цього роботодавця. Якщо людину звільнять, вона має місяць, щоб знайти нову роботу чи покинути країну", - розповідає Наталя Лисянченко, організатор української діаспори в ОАЕ.

Українці влаштовуються працювати в готелі, працюють стюардесами чи продають дорогі бренди. Їх цінують за світлу шкіру. В середньому заробляють $1000 на місяць. Роботодавець часто забезпечує житлом та оплачує соціальні послуги, наприклад податок на медицину.

"Насправді, це невеликі гроші. Зняти ліжко в кімнаті обійдеться 500- 700 доларів на місяць. Також тут платна медицина і освіта для дітей. Але ця країна вчить виживати, крутитись та шукати додаткові заробітки. Привчає до того, що держава тобі нічого не винна. Ти всього маєш добитися самостійно", - каже Наталія.

Українці відкривають бізнеси, але вони не такі стабільні, як в Україні. Власні справи швидко відкривають і так само заробітки можуть припинитися.

"Знаю наших земляків, які мають там станції техобслуговування, ресторани, власні агенції розваг, агенції, які прикрашають свята чи роблять красиві букети. Там є традиція вітати породіль в пологовому з гарними букетами цукерок. Це популярна справа. Знаю й таких, що бізнес не пішов і вони повернулися в Україну", - додає Наталія.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему

Останні матеріали