4 Листопада 2017
Новини

У Польщі легалізували марихуану

У Польщі легалізували марихуану

У Польщі набули чинності зміни до законодавства, за якими медичну марихуану відтепер можна купувати в аптеках, пише Еспресо з посиланням на Radio Poland.

Польська фармацевтична палата заявила, що фармацевти готові робити рецепти на основі каннабіса. Аптекарів навчатимуть на спеціальних курсах у разі, якщо вони потребуватимуть цього.

Згідно з новими правилами, імпортна конопля може бути використана для того, щоб готувати за рецептами лікарські препарати в польських аптеках. Проте такі ліки потрібно буде реєструвати в Управлінні реєстрації лікарських засобів.

"У Польщі налічують близько 15 тис. аптек. Переважна більшість має право виготовляти рецептурні ліки - це близько 90%. До 300 тис. пацієнтів зможуть претендувати на лікування марихуаною", - розповів представник фармацевтичної палати Польщі.

Рецепти на лікування марихуаною передбачається виписувати про хронічному болі, хіміотерапії, нудоті, стійкої до ліків епілепсії та інших захворюваннях.

За оцінками експертів, один грам медичної марихуани коштуватиме 50-60 злотих (13-16 євро), а щомісячний курс лікування - близько 2 тис. злотих

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему