4 Листопада 2017
Новини

Українцi долучилися до рекорду свiту!

Українцi долучилися до рекорду свiту!

14 українських парашутистiв увiйшли до команди, яка створила в повiтрi найбiльшу у свiтi фiгуру.

Для цього рекорду до команди запросили 219 найкращих парашутистiв-екстремалiв з усього свiту. До цiєї зiркової компанiї потрапили i 14 українських асiв, якi вже є неодноразовими рекордсменами України, пише Експрес.   

Завдання перед командою було таке: у вiльному падiннi створити в повiтрi одну фiгуру, а потiм перебудувати її в iншу. Для цього найкращi парашутисти свiту з'їхалися в американський штат Арiзона, де на мiсцевому аеропорту майже тиждень готувалися до iсторичного стрибка. 

"Сам стрибок тривав лiченi хвилини, але пiдготовка до нього була масштабною, - каже учасник команди й один з авторiв свiтового рекорду Олександр Пелехов. - Це ж не жарти скоригувати дiї 219 спортсменiв, щоб вони працювали як єдиний механiзм. Ми в Українi  формували фiгури з 25 учасникiв, а тут - 219! Було безлiч тренувань на землi, де ми, пiд палючим сонцем у повному екiпiруваннi, переходили з мiсця на мiсце. Кожен мав зазубрити свою позицiю, час перемiщення i так далi... Потiм були пробнi стрибки. Насправдi масштаб просто вражає. Це ж не лише ми, спортсмени, брали участь у поставленнi цього рекорду, а i пiлоти лiтакiв, якi виводили нас на чiтко задану висоту, i вiдеооператори, якi стрибали з нами й мали чiтко зафiксувати все, що вiдбувається в повiтрi. Щоб потiм суддi могли або зафiксувати цей рекорд або ж не затвердити його. Зрештою, самi суддi були дуже дружньо до нас налаштованi. Вони давали пiдказки, радили, як усе зробити... I от усi разом ми це зробили. Настрiй просто фантастичний!".

До поставлення цього рекорду задiяли десять лiтакiв,  у яких пiдняли всiх спортсменiв на висоту шiсть тисяч метрiв. Там уже  дуже розрiджене повiтря, тож усi на борту отримали  кисневi маски. Далi по командi парашутисти стали  вистрибувати. Цiкаво, що першi учасники летiли зi широко розкинутими руками, таким чином вони гальмували своє падiння i давали змогу iншим себе наздогнати. Але навiть так їхня швидкiсть становила 180-200 кiлометрiв за годину. Тi, хто наздоганяв формацiю, падали головою донизу, тодi опiр зменшувався, й тiло у вiльному падiннi розганялося майже до 400 кiлометрiв за годину. 

Кожен мав зайняти своє мiсце у фiгурi та прикрiпитися до партнера. Далi за командою парашутисти вiддалялися вiд формацiї, вiдкривали свiй парашут i приземлялись...    
А вже на землi було гучне святкування. I ми теж можемо порадiти, що до нового свiтового рекорду долучилися й українцi!
  
 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему

Останні матеріали